FIBA Kadınlar EuroCup'ta geri sayım

Güncelleme Tarihi:

FIBA Kadınlar EuroCupta geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2012 14:46

Bu sene 5 takımımızın mücadele edeceği FIBA Kadınlar EuroCup’ta 2012-2013 sezonu 24 Ekim Çarşamba günü oynanacak maçlarla başlayacak.

Haberin Devamı

30 takımın yer aldığı ve 5 temsilcimizin mücadele edeceği kupada TED Ankara Kolejliler B, Mersin Büyükşehir Belediyesi C, Kayseri Kaski E, Botaş F, Homend Antakya Belediyesi de H Grubu’nda yer alıyor.

Kadınlarlarda Avrupa’nın iki numaları kupası olan “EuroCup”ta 2009 yılında Galatasaray şampiyonluk sevinci yaşarken geçtiğimiz sezon da temsilcimiz Kayseri KASKİ final oynama başarısı göstermişti. İlk tur maçlarında gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar sekizli finallere yükselecek. İki maç üzerinden oynanacak olan sekizli finallerde ise galip gelen takımlar çeyrek finale kalacak.

A Grubu
Chevakata Vologda (Rusya), CSM Satu Mare (Romanya), Lattes Montpellier Agglomeration (Fransa) ve Sisu Basketball Gentofte (Danimarka) takımlarının mücadele edeceği A Grubu’nda ilk maç 24 Ekim Çarşamba günü oynanacak.

Haberin Devamı

B Grubu
Temsilcimiz TED Ankara Kolejliler’in yer aldığı B Grubu’nda Olimpia Grodno (Beyaz Rusya), Hainaut Basket (Fransa) ve Lotto Young Cats Brussels (Belçika) takımları yer alıyor. Ankara ekibi gruptaki ilk maçında 25 Ekim Perşembe günü evinde Hainaut Basket’i konuk edecek.

C Grubu

Bir diğer temsilcimiz Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin mücadele edeceği C Grubu’nda Spartak M.O.Noginsk (Rusya), Tarbes Gespe Bigorre (Fransa) ve Belfius Namur Capitale (Belçika) ekipleri bulunuyor. Mersin ekibi kupadaki ilk maçında ise 24 Ekim Çarşamba günü Tarbes GB’yi evinde ağırlayacak.

D Grubu

D Grubu’nda temsilcimiz bulunmakzen bu grupta Dynamo-Guvd Novosibirsk (Rusya), TSV 1880 Wasserburg (Almanya), Nantes Reze (Fransa), BBC Sint-Katelune-Waver takımları mücadele edecek.

E Grubu

3 takımın mücadele edeceği E Grubu’nda temsilcimiz Kayseri KASKİ’nin yanı sıra Horizont (Beyaz Rusya) ve Telge Basket Södertalje (İsveç) bulunuyor.

F Grubu

Geçtiğimiz sezonun kupa şampiyonu Dynamo Kursk’un bulunduğu grupta temsilcimiz Botaş ve Dunav 8806 Ruse (Bulgaristan) var. Gruptaki ilk maç ise son şampiyon Kursk ile temsilcimiz Botaş arasında 25 Ekim Perşembe günü oynanacak.

G Grubu

Bu grupta ise Dynamo Moscow (Rusya), Partizan Belgrade (Sırbistan), Basket Landes (Fransa) ve VS Prague (Çek Cumhuriyeti) takımları bulunuyor.

Haberin Devamı

H Grubu

Kupadaki son grupta temsilcimiz Homend Antakya Belediyesi’nin yanı sıra MBK Ruzomberok (Slovakya), Elitzur Ramla (İsrail) ve Vilnius Kıbırkstis Vici (Litanvaya) takımları mücadele edecek. Temsilcimiz ilk maçında 24 Ekim Çarşamba günü evinde Elitzur Ramla’yı konuk edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!