Feyyaz Yazıcı Marmara'yı salladı

Güncelleme Tarihi:

Feyyaz Yazıcı Marmarayı salladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2008 00:00

Uluslararası Marmara Judo Ümitler Şampiyonası'nda, Feyyaz Yazıcı +90 kiloda şampiyonluğu kimseye bırakmadı.

Haberin Devamı

Uluslararası Marmara Judo Ümitler Şampiyonası geçen hafta 16 ülkenin katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zeytinburnu Tesislerinde yapılan müsabakalar yoğun ilgiyle izlendi.

Çekişmeli mücadelelere sahne olan şampiyonada Feyyaz Yazıcı +90 kiloda şampiyonluğu yine kimseye bırakmadı. Şampiyonluğa Ermeni, Bulgar ve Alman rakiplerini ipponla geçerek ulaşan şampiyon judocu turnuvanın en hızlı ipponunu da yaparak teknik kapasitesini yerli ve yabancı antrenörlere bir kez daha gösterdi.

Feyyaz Yazıcı şampiyonluk sonrası mutluluğunu Ulusal Judo Ümitler Teknik Sorumlusu Salim Abanoz paylaşırken ”Her şampiyonluğumu yeni bir başlangıç olarak görüyorum. Avrupa ve Dünya’da ağabeylerimin bıraktıkları yerden bayrağı devralacağım. Judo’da en genç olimpiyat şampiyonu olacağım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

12 yıldır Nazım Canca ismiyle Ankara’da organize edilen şampiyonayı bu yıl İstanbul’a almaya karar veren Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Yusuf Yıldırım “Ankara’da yapılan Nazım Canca Turnuvasına 6 ülke katılım gösterirken ilk olmasına karşın İstanbul’da 16 ülkeyi bir araya getirdik. Önümüzdeki yıl ülke sayısını 25’e çıkarmak istiyoruz. İlk olarak Avrupa Judo Birliği (EJU) programına girdik” dedi.

Federasyon olarak alt yapıya önem verdiklerini de belirten Yıldırım “Eğer alt yapı sağlam değilse gelecek yoktur. Biz parayla judocu almıyoruz. Kendi çocuklarımız için çalışıyoruz. Ama kolay olanı tercih edersek Yunus Şaştım, Feyyaz Yazıcı, Tuğba Zehir nasıl yetişecek. Ben judonun geleceğine talibim. Biz bu şampiyonaya için 110 sporcumuzu kampa çağırdık. Türkiye Judo tarihinde gençler ve büyükler kategorisinde 110 sporcuyla kamp yapılmış mı? Biz ne kadar destek olursak o kadar başarı gelir” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!