Ferai Tınç: Onlar kurtarıyor biz batıyoruz

Ferai TINÇ
Haberin Devamı

KURTARMA adına, yolsuzluk düzeninin devamını kolaylaştırmanın Türkiye'yi çok tehlikeli maceralara sürüklediğini hissediyorum.

Dikkatler batan bankaların şirketlerini kurtarma formülleri üzerinde yoğunlaşırken, Ermeni soykırım iddialarıyla ilgili kararların Avrupa parlamentolarından bir biri ardına sökün etmesi, bir tesadüf değil.

Halkını soygunculara teslim eden devletin efelenmesini kimse ciddiye almıyor.

Çatık kaşlı sert açıklamalar, ultimatomlar, uyarılar, protestolar, masaya yumruk vurmalar, posta koymalar, kapıları çarpmalar, tepinmeler...

Kurtarmıyor.

Avrupa kararlarından, Amerikan silah kontratlarına... Türkiye'nin burnuna dayanan rahatsız edici her belge aslında, ekonomiden hukuk düzenine kadar uluslararası standartları takmamanın bir sonucu.

* * *

‘GÜNAYDIN Ferai’ciğim' diye başlayan elektronik posta ABD'de yıllardan beri Türk lobisi oluşturmak için çalışan bir arkadaşımdan geliyor.

Bakın ne diyor arkadaşım: ‘30 yıldır bu işle uğraşıyorum. İşin profesörü oldum. George Dökmeciyan Kaliforniya eyaletine vali seçildikten sonra, ’Terörizmi bırakalım. Soykırımı tanıtmak için bir plan uygalayalım. Önce Amerika'daki eyaletlerden soykırım kararı çıkartalım. Sonra bütün dünya ülkelerine gidip anlatalım. Ardından da Lahey Adalet Divanı'na gideriz' dedi. Haklıydı, terörizmi kenara koydular, kitaplara sarıldılar. Şimdi tek tek parlamentolara kabul ettiriyorlar ve gerekli alt yapı tamamlandıktan sonra Lahey'e gidecekler. Dünya milletleri kabul edince Adalet Divanı kararının da o yönde karar vereceğini hesaplıyorlar. Evvela özür diletilecek, arkadan tazminat alınacak, arkadan da toprak istenecek.'

Yıllardan beri süren faaliyet yavaş yavaş sonuç vermeye başladı. Neden? Neden şimdi?

Çünkü Türkiye, değişim enerjisini gösteremiyor. Üretmiyor, sürekli cepten yiyor.

Kozları zayıflayan, ihtiyaçları artan bir ülke görüntüsü güçleniyor.

Birileri soygun düzenini kurtardıkça, Türkiye batıyor.

* * *

BİR e-posta da Türkiye Ermenilerinden. Türkiye Ermeni Ortodoks, Ermeni Katolik ve Ermeni Protestan toplumlarının İstanbul ve Anadolu'daki vakıf temsilcilerinin Avrupa Parlamentosu'na yanıtı var bu mesajda.

Türkiye Ermenileri, ‘Avrupa Parlamentosu’nda oylanan Türkiye Raporu'nda Türkiye Ermenileri ile ilgili ifadelerin kullanılmış olmasını yadırgadık. Çünkü, Türkiye Ermenilerinin bu yönde bir talebi olmamıştır... Türkiye Ermenileri var olan sorunlarını devletle doğrudan diyalog yoluyla çözmeyi her zaman tercih etmiştir...' diyorlar.

Türkiye Ermenileri ile omuz omuza bu bulutları dağıtacağız ama önce sorunlarını çözen bir toplum olmak gerekiyor.

Bakın o zaman muamele nasıl değişecek.

Yazarın Tüm Yazıları