Fener'den 11 altın puan

Güncelleme Tarihi:

Fenerden 11 altın puan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2012 01:12

UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna emin adımlarla devam eden Fenerbahçe, 11 puan topladı ve sıralamada ülkemiz adına en önemli destek sağlayan temsilcimiz oldu. G.Saray da 9 puan elde etti.

Haberin Devamı

GEÇEN sezon Şampiyonlar Ligi’nden men edilen ve Avrupa’ya gidemeyen Fenerbahçe, 2012-13 sezonu öncesi de UEFA’ya alınmayacak iddialarıyla sarsılmıştı. Ancak Marsilya galibiyeti sonrası sarı lacivertlilerin teknik direktörü Aykut Kocaman olaya son noktayı şu sözlerle koydu: Bu gidişle Fenerbahçe, UEFA’yı alacak.

Sarı lacivertliler bu sezon Avrupa Ligi’nde oynadığı maçlarda 5 galibiyet, 1 bera-berlik alarak toplamda 11 puan topladı ve ülke sıralamasına en büyük katkıyı sağlayan temsilcimiz oldu. Şampiyonlar Ligi hedefiyle başladığı sezonda elemeleri geçemeyen, çalkantılı günler geçiren ancak sonradan toparlanan Kanarya, UEFA Avrupa Ligi’nde adeta fırtına gibi esiyor ve son iki sezonda yapamadıklarının adeta acısını çıkartıyor.

TÜRK FUTBOLUNUN TAKIM VE ÜLKE PUANLARI YÜKSELDİ

Haberin Devamı

SEZON başında Türk futbolunun en çok çekindiği nokta Kıbrıs Rum Kesimi’nin “UEFA Ülke Puanları Sıralaması”nda Türkiye’yi geride bırakmasıydı. Ancak korkulan olmadı. F.Bahçe ve G.Saray’ın Avrupa sınavlarında peş peşe aldığı başarılar sonrasında hem takım, hem de ülke puanlarımız tavan yaptı. F.Bahçe ve G.Saray topladığı 20 puanla Türk futbolunu Avrupa’ya tekrar hatırlattı ve önümüzdeki sezonda ülkemizin önüne geçeceği kesinleşen Avusturya ve İsviçre’yle makasın açılmasını engelledi. Eğer bir aksilik olmaz ve Türk takım-ları önümüzdeki dönemlerde ilk 10’a girebilirse Devler Ligi’ne 3 takım gönderme ihtimalimiz de artacak.

PUANLAMA SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIYOR?

-  HER takım galibiyetten 2, beraberlikten 1 puan alıyor. (Ön eleme ve play-off maçlarında puanlar yarıya bölünüyor)
- KULÜPLER son 16’ya, çeyrek finale, yarı finale ve finale çıktığında bonuslar elde ediyor.
- ŞAMPİYONLAR Ligi’nde gruba direkt girenler ve bir üst tura çıkanlar ekstra 4’er puanla ödüllendiriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!