Fenerbahçe'ye Dişli aday

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçeye Dişli aday
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2003 14:13

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın ‘‘Ciddi bir aday çıkması halinde, başkanlığı bırakmaya hazırım’’ demesinin ardından Altyapı Derneği Başkanı Davut Dişli, kulüp başkanlığına aday olduğunu resmen açıkladı.

Haberin Devamı

Davut Dişli, Swissotel'de düzenlediği basın toplantısında Fenerbahçe'nin bugünlerde yaşadığı birçok problem olduğunu belirterek, ''Maalesef Fenerbahçe'nin tarihine geçecek olan bu karanlık fotoğrafın, büyük Fenerbahçe taraftarına verdiği ve vereceği acı, böyle giderse camiamızı daha da içinden çıkılması zor bir durumla karşı karşıya bırakacaktır. İşte bu nedenle, Fenerbahçe Kulübü başkanlığına aday olduğumu tüm Fenerbahçeliler'e ilan ediyorum'' dedi.

Adaylığının nedenlerini sıralayan Davut Dişli, "Birlik ve beraberlik için adayım. Canım acıdığı için, (Ben bilirim) deyip, Fenerbahçe'yi her konuda rakiplerinin arkasına düşürenlere karşı, Fenerbahçe'nin, Fenerbahçeli'nin haklarını korumak için, herşeyimi Fenerbahçe ile paylaşmak için, her konuda Fenerbahçe'yi modernleştirmek için, Fenerbahçeli'nin duygularını ve isteklerini çok iyi bildiğim için adayım.''

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de aylardır  kötü günleri gördüklerini, yönetimin bu şekilde devam etmesi halinde kötü günlerin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Dişli, "Fenerbahçe'de birlik ve beraberliğin kaybolduğunu, sevgi ortamının yok olduğunu üstüne basa basa söyledik. Fenerbahçeliler'in biraraya toplanıp, en azından Fenerbahçe'yi iyi günlere taşıyabilmenin mücadelesinin verilmesi gerektiğini belirtmiştik. Ne yazık ki bu konuda adım atması gereken Fenerbahçe yönetimi, aksini kavga ortamını yaratmış, çekişmeyi artırmış, bölünmeyi genişletmiş ve Fenerbahçe bugünkü noktasına gelmiştir.'' diye konuştu.

Fenerbahçe taraftarının bugün mutsuz olduğunu ifade eden Davut Dişli, ''Bu taraftarı mutsuz etmeye kimsenin hakkı yok'' dedi. Taraftarlara da seslenen Dişli, ''Artık mutsuz günler geride kalacak. Kafamızı dimdik kaldıracağız. Artık hafta sonları bizim için sıkıntı olmayacak. Pazartesi günleri uykusuz geçen gecelerin yorgunluğuyla işlerimize gitmeyeceğiz. Çünkü Fenerbahçe taraftarı, hafta sonunu başarılarla, mutlulukla geçirecek'' dedi.

Davut Dişli, basın mensuplarının yönetimin ''Aday çıksın görevi bırakırız'' dediğinin hatırlatılması üzerine, ''Biz bu söz nedeniyle yola çıkmadık. Kendimize inandığımız için yola çıktık. Biz bu sözler söylenmeden önce de yönetimi istifaya davet etmiştik. Ancak yönetim bugüne kadar tutarlı davranmamıştır. Bu sözün arkasında duracaklarına dair de şüphelerim var'' dedi.

Haberin Devamı

Dişli, Başkan ve yönetim kurulunun Fenerbahçe'nin önünü açmak içinhemen bugün istifa etmesi gerektiğini kaydetti.

''OĞUZ KABUL ETMEMELİYDİ''

Fenerbahçe'de Oğuz Çetin'in geleceği durumu önceden tahmin ettiklerini anlatan Dişli, ''Oğuz'un bu görevi kabul etmemesi gerektiğini söylemiştim. Fenerbahçe'yi, Fenerbahçeli teknik adamların yönetmesinden yanayız. Ancak bunun şartları oluşmadan böyle birşey yapılırsa, göreve getirdiğiniz kişiler yıpranır. Eğer biz göreve gelirsek, geçiş dönemini kaliteli bir yabancı teknik adamla geçirmeyi,daha sonra da içimizden çıkmış bir teknik adama takımı emanet etmeyi düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.

Davut Dişli, olağanüstü kongre kararı alınması ve Aziz Yıldırım'ınyeniden aday olması durumundaki düşüncelerinin sorulması üzerine de, ''Fenerbahçe'yi, şimdiki durumuna bu arkadaşlar getirdi. Eğer olağanüstü kongrede başkan veya göstereceği biri aday olursa, bu Fenerbahçe'yi değil, kendilerini düşündüklerini gösterir'' diye konuştu.

Haberin Devamı

HÜSNÜ ÇİL'DEN AÇIKLAMA

Bu arada, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu ve Genel Kurul Üyesi Hüsnü Çil, yazılı bir açıklama yaparak, sarı-lacivertli camiada birlik-beraberlik ve oluşan kötü durumun düzeltilmesi amacıyla, 17 Nisan Perşembe akşamı, Büyük Kulüp'te, camianın ileri gelenlerinin katılacağı bir toplantı düzenlediğini kaydetti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!