Fenerbahçe'nin Avrupa'da ilk sınavı

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçenin Avrupada ilk sınavı
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 13, 2002 22:58

Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi'ne katılma yolunda ilk sınavında, geçen yılın UEFA şampiyonu Feyenoord'la karşılaştığı maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, bu akşam tarihi sınavlarından birini veriyor. Sarı lacivertliler, Şampiyonlar Ligi'ne katılma yolunda önündeki son engel olan Feyenoord'a 3. ön eleme turu ilk maçında karşı karşıya geliyor.

AVANTAJ ARIYOR

Temsilcimiz, geçtiğimiz sezon UEFA Kupası'nı müzesine götüren Hollanda takımı karşısında en az beraberlikle ayrılıp, 27 Ağustos'ta Şükrü Saraçoğlu Stadı nda oynanacak rövanş maçına avantajlı çıkmak istiyor.

STEVİC İLK 11’DE

MUHTEMEL ONBÄ°RLER
STAT: De Kuip

FEYENOORD Zoetebier, Gyan,Van Vonderen,Paauwe,Van Hoojidong,Emerton, Bosvelt,Ono,Lurling,Kalou,Van Hooijdonk

FENERBAHÇE Rüştü, Fatih, Ümit, Mirkoviç,M.Doğan,Stevic,Johnson, Ogün,Abdullah,Revivo,Washington

SAAT: 21.30
HAKEM: Stephane BRE
YAYIN:
SHOW TV

Rotterdam'ın De Kuip Stadı'nda saat 21.30'da başlayan karşılaşma, Show TV'den naklen yayınlanıyor. Mücadeleyi, uluslararası arenada adı fazla duyulmayan 36 yaşındaki Fransız hakem Stephane Bre yönetiyor.

Haberin Devamı

TRABZON BAÅžKA FEYENOORD BAÅžKA
 Â
Teknik Direktör Werner Lorant, son antrenmanın ardından yaptığı basın toplantısında, ''Trabzon maçına çıktığımız kadro ve sistemle Feyenoord karşısına çıkmayabiliriz.'' dedi.

Lorant, Rotterdam'da çok iyi karşılandıklarını, antrenman ve çalışma koşullarının son derece elverişli olduğunu belirterek, ''Bu maçta sinirlerimize hakim olmalıyız'' diye konuştu.  
  Â
Lorant, 'Buradaki atmosfer oldukça iyi. Trabzonspor maçıyla bu maçı kıyaslamamak gerekir. Bu maçın havası çok baÅŸka. Trabzonspor maçından alınan 1 puana seviniyorum, ancak oynanan futboldan memnun deÄŸilim. Feyenoord maçına Trabzon'da oynadığımız sistem ve kadroyla çıkmayabiliriz.Â
   Â
'BÄ°ZLER PROFESYONELÄ°Z'
  Â
'Bizler profesyoneliz. Oynamak ve oynatmak çok zevkli bir iş' diye konuşan Lorant, Feyenoord takımı hakkındaki sorulan soruyu ise şöyle yanıtladı:  

'Feyenoord, çok güçlü bir takım, geçen yıl UEFA Kupası'nı kazandılar. Kendi evlerinde çok baÅŸarılılar. Ancak, tüm bunlara raÄŸmen yarın iyi bir sonuç alabiliriz. Ayrıca iyi bir sonuç almak istiyorsak, sahaya defansif çıkmamalıyız. Zaten bunun bizim oyun sistemimizle bir ilgisi yok.'Â
   Â
STEVİÇ'İN DURUMU
   Â
Lorant, yeni transfer Steviç hakkında da bilgi vererek, ''Herkesin merakla beklediÄŸi Steviç'in durumu çok iyi. O'nu böyle görmekten dolayı çok mutluyum. Forma ÅŸansı konusundaki son kararımı ise maç saatinde vereceÄŸim'' diye konuÅŸtu.Â
   Â
TARAFTAR BASKISI
   Â
Lorant, Feyenoord takımı taraftarlarının, üzerlerinde baskı yaratmayacağını belirterek, ''Bu maçta baskı diye birÅŸey yok. Feyenoord taraftarının çok olması gayet normal. Ä°stanbul'daki maçta da ağırlık bizim seyircimizde olacak'' dedi.Â
   Â
RÜŞTÃœ'NÃœN SAKATLIÄžIÂ
   Â
Bu arada Fenerbahçe'nin ve milli takımın başarılı kalecisi Rüştü'nün karın kaslarında ağrıları olduğu ve bu futbolcunun Feyenoord maçından sonra Almanya'nın Münih kentinde tedavi olacağı ifade edildi.
   Â
MAÇIN HAKEMÄ° FRANSIZÂ
   Â
Öte yandan Feyenoord-Fenerbahçe Avrupa Åžampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçının orta hakeminin Fransız Stephane Bre olduÄŸu öğrenildi.Â
  Â
UEFA'nın ise Türk taraftarlar için yaklaşık 2 bin 500 bilet ayırdığı ve bu biletlerin tamamıyla satıldığı bildirildi.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!