Fenerbahçeliler köy okulunu açtı

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçeliler köy okulunu açtı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2012 16:20

Sivas Fenerbahçeliler Derneği tarafından tadilatı yaptırılan Yazıbaşı Köyü İlkokulu'nun açılışı Fenerbahçeli yöneticilerin katılımı ile açıldı. Başkanvekili Abdullah Kiğılı öğretmen lojmanının da tadilattan geçirilmesi için destek vereceklerini açıkladı.

Sivas kent merkezine 25 kilometre mesafede bulunan Yazıbaşı Köyü'nün hasarlı ilköğretim okulu binası Sivas Fenerbahçeliler Derneği'nin katkısıyla tadilattan geçirilerek yenilendi. Okulun açılışı bugün Sivasspor maçı için kente gelen Fenerbahçeli yöneticilerin de katıldığı törenle açıldı. Köydeki törene Fenerbahçe Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, yönetici Vedat Olcay, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ve Sivas Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Ergüder Sümbüloğlu da katıldı. Açılışta konuşan Fenerbahçe Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, Sivas Fenerbahçeliler Derneği'nin kurulduğu günden beri önemli çalışmalara imza attığını belirterek, "Fenerbahçe yalnız başına bir spor kulübü değil. Hem Türkiye'de hem Avrupa'da hem Amerika'da dahil olmak üzere yaklaşık 152 Fenerbahçeliler Derneği var. Bu anlamda en büyük sevil oplum örgütü. Bu örgüt, her zaman bulunduğu yerde sosyal aktivitelerin içerisinde, hem kulübüne ürün bazında, bilet bazında çeşitli yardımlarda bulunuyor hem de bulunduğu şehrin sosyal aktiviteleri ve sosyal yardımlaşmada, birleştirici olmada, Fenerbahçelileri bir araya getirmede önemli bir rol oynuyor. Ben Sivas Fenerbahçeliler Derneği başkanı ve yönetimini bir kere daha teşekkür ediyorum. Buradaki okulda 20'ye yakın öğrenimiz eğitim görüyor. Hepsinin gözleri ışıl ışıl, büyük bir mutluluk veriyor. Onların hepsini çok seviyoruz. Buraya gelirken yapılan okulun yanında öğretmen lojmanın durumu içimi acıttı. Biz öncelikle bu yavruları yetiştirecek olan öğretmenimize sahip çıkmalıyız. Şahsi olarak rica ettim. Bir an önce oranın da yetiştirilmesi için elimizden gelen katkıyı yapacağımızı söyledim. İnşallah o lojman da kısa zamanda bitirilmiş olur. Yazıbaşı Okulu'nda inşallah gördüğümüz bu öğrenciler içerisinde Türkiye'mize önemli katkılarda bulanacak çocuklar çıkar. Çocukların hepsini seviyoruz. Fenerbahçe sivil toplum örgütü olarak her zaman elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

Konuşmaların ardından törene katılanlar birlikte kurdele kesti. Başkanvekili Kiğılı ve yönetici Vedat Olcay sınıflardaki sıralara oturduktan sonra, okul merdivenlerinde öğrencilerle fotoğraf çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!