Fenerbahçe Shavonte Zellous'un transferini resmen açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe Shavonte Zellousun transferini resmen açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2015 14:09

Fenerbahçe, alacakları ödenmediği gerekçesiyle Galatasaray Odebank'tan ayrılan ABD'li basketbolcu Shavonte Zellous'u transfer ettiğini resmen açıkladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin kadın basketbol şubesinde hareketli saatler yaşanıyor. Önceki gün Paris'te oynanan Bourges maçında koç Jacek Winnick ile tartışan ve sonrasında takımla birlikte İstanbul'a dönmeyen Angel McCoughtry ile yollar ayrıldı.

Sarı lacivertli yönetim, sezon başından beri sorunlar yaşadığı McCoughtry'nin yerine Galatasaray Odeabank'ın eski oyuncusu Shavonte Zellous'u transfer etti. Galatasaray Odeabank'tan, alacakları ödenmediği gerekçesiyle ayrılan Zellous için sarı kırmızılı kulübe herhangi bir ücret ödenmeyeceği, transferin FIBA kanalıyla bitirildiği öğrenildi.

Fenerbahçe Kulübü, ABD'li basketbolcuyla sezon sonuna dek geçerli sözleşme imzaladığını resmi siteden açıkladı. Açıklamada, 28 yaşında ve 1.78 metre boyundaki Zellous'un kariyeri şöyle tanıtıldı:

Haberin Devamı

Fenerbahçe Shavonte Zellousun transferini resmen açıkladı

"LİSE TAKIMINI ŞAMPİYON YAPTI"
28 Ağustos 1986 tarihinde Amerika’nın Florida eyaletinde doğan Shavonte Zellous, basketbola Dr.Philips Lisesi’nde başladı. Daha sonra Jones Lisesi’nde öğrenim ve basketbol hayatına devam eden Zellous, kaptanlık yaptığı okul takımında, 15.5 sayı, 15 ribaund, 6 asist ve 5 top çalma ortalamasıyla 2003-04 şampiyonluğunda önemli bir rol oynadı.

"AYNI ZAMANDA ŞAMPİYON BİR ATLET"
Eyalet finallerinin o yıl en değerli oyuncusu seçilen Amerikalı şutör guard, aynı zamanda okulun atletizm takımında da 100 metre ve uzun atlamada bölge şampiyonu olmayı başardı.

Fenerbahçe Shavonte Zellousun transferini resmen açıkladı

'EN ÇOK GELİŞME KAYDEDEN OYUNCU' SEÇİLDİ
Üniversite eğitimini Pensilvanya’nın Pittsburgh Üniversitesi’nde alan Zellous, takımının 3 kez NCAA turnuvasına katılmasını sağladı. Üniversitenin 2. sınıfında okuduğu 2007 yılında “Big East” konferansında, “En Çok Gelişme Kaydeden Oyuncu” unvanına layık görülen “Z” lakaplı oyuncu, üniversitedeki son yılında 22.6 sayı ortalamasıyla ülke çapında en skorer 6. oyuncu oldu.

Haberin Devamı

WNBA KARİYERİ 2009'DA BAŞLADI
2009 WNBA Draftında 11. Sıradan Detroit Shack tarafından seçilen Zellous, 15.6 ortalaması yakaladığı ilk sezonunda takımının konferans finali oynamasını sağladı. Daha sonra Tulsa Scock’ta kısa bir süre forma giyen Amerikalı şutör guard, 2010 yılından bu yana Indiana Fever’de forma giyiyordu.

Fenerbahçe Shavonte Zellousun transferini resmen açıkladı

DAHA ÖNCE BEŞİKTAŞ VE MERSİN BŞB'DE DE FORMA GİYDİ
Birçok WNBA oyuncusu gibi, kış sezonunu Avrupa’da geçiren Amerikalı oyuncu, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde Beşiktaş, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Galatasaray gibi takımlarda forma giyerken, Letonya’da TTT Riga ve İsrail’de Ramat Hasharon gibi takımlarda oynadı.

Haberin Devamı

2012-13 SEZONUNDA TÜRKİYE'NİN SAYI KRALİÇESİ OLDU
Amerikalı şutör guard, 2012-2013 sezonunda forma giydiği Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde 22.4 sayı ortalamasıyla sezonun sayı kraliçesi olmayı başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!