Fener bu gruptan çıkar

Güncelleme Tarihi:

Fener bu gruptan çıkar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2004 17:58

F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda M.United, O.Lyon ve Sparta Prag takımlarıyla eşleşti.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi 1. Tur kuraları Monaco'da çekildi. Fenerbahçe, D Grubu'nda Manchester United(İngiltere), O.Lyon(Fransa) ve Sparta Prag(Çek Cumhuriyeti) takımlarıyla eşleşti. Sarı lacivertli takım, Devler Ligi'ndeki ilk maçında 15 Eylül Çarşamba günü İstanbul'da, Sparta Prag takımıyla karşılaşacak.

Kuraları değerlendiren Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı ve Basın Sözcüsü Nihat Özdemir, Avrupa Şampiyonlar Ligi 1. turunda mücadele edecekleri (D) Grubu'nda zorlu rakiplerle eşleştiklerini söyledi.

Nihat Özdemir, yaptığı açıklamada, gruptan çıkmayı hedeflediklerini belirterek, “Şampiyonlar Ligi'nde kolay ya da zor grup yok. Hedefimiz bu gruptan çıkmaktır. İnşallah bu hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Diğer gruplardaki ekiplerin de aynı düzeyde olduklarını ifade eden Özdemir, “Fenerbahçe için hayırlı olsun. 4. torbadan kuraya girdiğimiz için karşımıza çıkacak ekipler güçlü olacaktı. Manchester United ve Olimpique Lyon güçlü 2 takım. Sparta Prag da öyle. Avrupa Şampiyonası'nda Çek Cumhuriyeti'nin sergilediği futbolu herkes gördü” diye konuştu.

Haberin Devamı

Asbaşkan Nihat Özbağı ise bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde başarılı sonuçlar almak istediklerini kaydederek, grup maçları sonunda gruptan çıkmak istediklerini kaydetti.

'İNANÇ, TUTKU VE TAKTİKSEL DİSİPLİNLE MÜCADELE EDECEĞİZ'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin 1. turunda zorlu bir grupta mücadele edeceklerini belirterek, “İnanç, tutku ve taktiksel disiplin ile mücadele edeceğiz” dedi.

Christoph Daum, kulübün internetteki resmi sitesinde yer alan açıklamasında, Türkiye ve Fenerbahçe'nin ismini Avrupa'da en iyi biçimde duyuracaklarını bildirdi.

Alman teknik adamın açıklaması şöyle:

“Monaco'daki kuraya katılan 32 takım da, grubumuza düşen diğer ekipler gibi üst düzey takımlardı. Neredeyse hepsinin uluslararası düzeyde tecrübesi oldukça fazla. Bu zorlu grupta tutku, inanç ve taktiksel disiplinle mücadele edeceğiz. Futbol festivalinde ortaya koyacağımız performansla, gerek Türkiye'yi gerekse de Fenerbahçe'nin ismini Avrupa'da en iyi şekilde duyuracağız.”

Haberin Devamı

KUTLUALP: “YÜREĞİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ”

Kura çekimi için kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte Monaco'da bulunan asbaşkan Hakan Bilal Kutlualp ise, internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada, “Yüreğimizi ortaya koyacağız” dedi.

“Devler Ligi”nde mücadele edecek her takımın güçlü olduğunu vurgulayan Kutlualp, şunları kaydetti:

“Taraftarlarımızın desteğini ve inancını arkasına alarak sahaya çıkacak takımımız, tüm gücünü ve yüreğini ortaya koyacaktır. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek her takım güçlü. Burada oyuncularımız kadar taraftarlarımıza da çok büyük görev düşüyor. Önemli olan çalışmak ve inanmak.”

Kura çekiminin ardından gruplardaki eşleşmeler şu şekilde oluştu:

Haberin Devamı

A Grubu
Deportivo(İspanya)
Liverpool FC(İngiltere)
AS Monaco(Fransa)
Olympiakos(Yunanistan)

B Grubu
Real Madrid(İspanya)
Roma(İtalya)
B.Leverkusen(Almanya)
Dinamo Kiev(Ukrayna)

C Grubu
Bayern Münih(Almanya)
Juventus(İtalya)
Ajax(Hollanda)
Maccabi Tel-Aviv(İsrail)

D Grubu
Manchester United (İngiltere)
O.Lyon(Fransa)
Sparta Prag(Çek Cumhuriyeti)
Fenerbahçe(Türkiye)

E Grubu
Arsenal(İngiltere)
Panathinaikos(Yunanistan)
PSV(Hollanda)
Rosenborg(İsveç)

F Grubu
Barcelona (İspanya)
AC Milan(İtalya)
Celtic(İskoçya)
Shaktar Donetsk(Ukrayna)

G Grubu
Valencia(İspanya)
Inter(İtalya)
Anderlet(Belçika)
Werder Breman(Almanya)

H Grubu
FC Porto(Portekiz)
Chelsea(İngiltere)
PSG(Fransa)
CSK Moskova(Rusya)

KUPA SAHİBİNİ İSTANBUL'DA BULACAK
  
Şampiyonlar Ligi'nde gruplardaki mücadele 14 Eylül-9 Aralık tarihleri arasında yapılacak. Gruplarında ilk 2 sırayı alan toplam 16 takım, 22 Şubat-9 Mart 2005 tarihleri arasında 2. tur mücadelesi verecek.
  
Ligde çeyrek final maçları 5-6 ve 12-13 Nisan 2005, yarı final maçları da 26-27 Nisan ve 3-4 Mayıs 2005 tarihlerinde yapılacak.
  
Avrupa Şampiyonlar Ligi Kupası, 25 Mayıs 2005 tarihinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak final maçıyla sahibini bulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!