Federer ve Agassi finalde

Güncelleme Tarihi:

Federer ve Agassi finalde
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2002 15:34

Miami Açık Tek Erkekler Tenis Turnuvası'nda Avustralya'lı Lleyton Hewitt'i 2-0 yenen İsviçre'li Roger Federer ile Şili'li Marcello Rios'un sakatlığı nedeniyle çekilmek zorunda kaldığı maçtan zaferle ayrılan ABD'li Andre Agassi finalist oldular. Kupanın sahibi pazar günü belli olacak.

Haberin Devamı

Turnuvanın 12 numaralı seribaşı raketi İsviçreli raket Roger Federer, dünya klasmanının 1 numarasındaki Avustralya'lı tenisçi Lleyton Hewitt'i 6-3 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek Miami Açık'ta finale yükseldi.  Diğer yarı final karşılaşmasında ise Şili'li raket Marcello Rios, Agassi karşısında 1-0 önde götürdüğü maçın ikinci setinde sakatlığı nedeniyle çekilmek zorunda kaldı ve ABD'li raket ikinci finalist oldu.

Kariyerinde ilk kez bir master serisi tenis turnuvasında finale yükselen Federer, ABD topraklarında üst üste oynadığı 23. maçından da galibiyetle ayrılan Hewitt'in bu serisine son vermiş oldu.

Müthiş bir oyun sergileyen İsviçreli raket, güçlü rakibine servis kırma şansı tanımadı ve ilk seti 6-3 alarak 1-0 öne geçti. İkinci sette de fırtına gibi esen Federer, bu setten de 6-4 galip ayrıldı ve adını finale yazdırdı.

Haberin Devamı

Karşılaşma sonrasında "biraz yorgundum"  diyen Hewitt, "Kötü bir başlangıç yaptım. Federer'in servisleri iyiydi fakat benim de şansım vardı. Biraz daha iyi oynayabilseydim; sonuç farklı olabilirdi. " diye konuştu.

Federer de daha önce hiç, dünyanın 1 numarasındaki bir tenisçiyi mağlup etmediğini belirterek, "Bu oldukça özel bir an" dedi.
 
AGASSI FİNALDE

Finale çıkan bir diğer isim de yarı finalde Şili'li raket Marcello Rios ile karşılaşan Andre Agassi oldu. İlk seti tiebreak sonunda 7-6(9-7)kazanan Rios, ikinci sette durum 6-4 Agassi'nin lehine olduktan sonra dizindeki sakatlığı nedeniyle maçtan çekildi ve ilk kez Rios karşısında kazanan Agassi, finalde Federer'in rakibi oldu.

YARI FİNAL

9-A Agassi (ABD) - 31-M Rios (Şili) 6-7 (7-9), 6-4, çekildi
12-R Federer (İsviçre) - 1-L Hewitt (Avustralya) 6-3, 6-4

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!