Federasyondan Fatih Terim'e tam destek

Güncelleme Tarihi:

Federasyondan Fatih Terime tam destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2007 16:29

TFF Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkanvekili Affan Keçeci, Fatih Terim ve ekibine güvendiklerini, futbolculara inandıklarını ve Norveç'i deplasmanda yeneceklerini söyleyerek, Euro 2008 finallerine gidecekleriin söyledi.

 Türkiye Futbol Federasyonu'nun bugün yaptığı olağanüstü yönetim kurulu toplantısının ardından TFF Başkanvekili Affan Keçeci yaptığı açıklamada federasyon, teknik heyet ve futbolcular olarak gruptan çıkacağımıza inançlarının tam olduğunu söyledi. Keçeci, teknik direktör Fatih Terim ve teknik heyetine de güvenlerinin tam olduğunu ifade etti.
 
Keçeci açıklamasına, aldıkları kararların hem TFF'ye. hem milli takımımıza, en önemlisi de ülkemize hayırlı uğurlu olması dileğiyle başlayarak, "Bugün almış olduğumuz kararların hepsini yönetim kurulu olarak oy birliğiyle alınmıştır. Öncelikle bilindiği gibi Yunansitan maçı sonrası ülke olarak elbette hep birlikte üzüldük. Ancak şunu herkesin bilmesini istiyoruz. Gerek başkanımız, gerekse yönetim kurulumuzun tamamı ve gerekse başta sayın Fatih Terim olmak üzere teknik heyet ve de futbolcularımızın tamamı bu gruptan çıkacağımıza eminiz. İnanıcımız tamdır. İnşallah da hep birlikte 22 Kasım tarihinde ülkemizde sevineceğiz. Bundan hiç kimsenin de şüphesi olmasın. Diyeceksiniz Yunanistan'ı ülkesinde yenemeyen milli takımımız nasıl Norveç'i kendi ülkesinden yener diyer diye. Ben de buna cevap veriyorum ve diyorum ki, nasıl milli takımımız 4 maçta 12 puan topladı ise nasıl bu milli takımımız Yunanistan Yunanistan'da yendiyse, nasıl bu milli takımımız Macaristan'ı ülkesinde yendiyse, elbette Norveç'i de Norveç'te yenecektir" dedi.
 
Keçeci aldıkları diğer kararlarla ilgili olarak ise sözlerini şöyle sürdürdü.
 
"Bugünden itibaren Milli Takım İdari Destek Komitesi'ni oluşturmuş bulunmaktayız. Bu komitede sayın Haluk Ulusoy, ben Affan Keçeci, Tahir Kıran, Kemal Ünsal ve Mustafa Yazıcı'dan oluşan yönetim kurulu üyelerimiz görev yapacaklardır. Bu komiteye bağlı olarak çalışıcaka İletişim Komitesi oluşturulmuştur. İletişim Komitemizde yönetim kurul üyelerimiz Metehan Bektaş, Cihangir Önder, Genel Sekreterimiz Lütfi Arıboğan, Prof Dr Ali Atıf bir ve Zeki Çol'dan oluşmaktadır. Bunun haricinde de sizlerin de yakından da takip ettiğini ve ülkemiz açısından da son derece önemli olacak olan Hedef 2023 Arama Konferansları'na da başlayacağız. Bununla ilgili de bir komite oluşturulmuştur. Bundan 10 gün kadar önce sayın Bakan Murat Başesgioğlu'nu yönetim kurulu üyeleri ve başkanı olarak yapmış olduğumuz nezaket ziyaretinde 2023 Arama Konferansları'yla ilgili olarak bilgi arz edilmiştir. Bakanımız kendisine sunulan bu bilgiden son derece mutlu olduğunu ifade etmiştir ve memnun kalmıştır. Şu an da bu konuyla ilgili olarak arama konferanslarımızın 8 bölgede yapılacaktır. Futbol ailesinin çeşitli paydaşları 8 bölgedeki bu arama konferanslarına katılacaktır. Bu konferanslarda futbol ilgili tüm sorunlar ortaya konulacak ve çözümler ortaya çıkarılacaktır. Ortaya çıkan çözümler bir an önce yönetim kurulumuzun alacağı kararlar doğrultusunda uygulamaya geçilecektir. Şu anda sadece sayın bakanımız ve biz startın verileceği günün tespit edileceği aşamadayız. Birazdan da Haluk Ulusoy, teknik direktörümüz Fatih Terim ve heyeti ile birlikte ben bir toplantıya gireceğiz ve orada da tüm konular görüşülecektir. Bizim Milli Takım İdari Destek Komitesi'nin ve ona bağlı olarak çalışacak İletişim Komitesi'nin, Hedef 2023 Arama Konferansı Komitesi'nin tekrar ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."
 
Affan Keçeci bir basın mensubunun milli takımlarda idari anlamda bir eksiklik hissedildiğin için mi Milli Takım İdari Destek Komitesi'nin kurulduğu şeklindeki soruya "Öncellikle hiçbir eksiklik hissedilmedi. Bugüne kadar milli takımlarımıza TFF olarak maddi, manevi ve idari her türlü destek verilmiştir. Ancak sizlerde çok iyi biliyorsunuz ki son derece önemli 2 maç oynayacağız. Bu iki maç neticesine göre bu gruptan ya çıkacağız ya çıkamayacağız. Bu bakımdan Türkiye Futbol Federasyonu üzürine düşen tüm görevlerini yerine getirmek mecburiyetindedir. Bu açıdan baktığınızda da komiteler tamamı ile idari açıdan milli takımımıza destek verecektir. Moral verecektir. Üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getirecektir" şeklinde konuştu.
 
FATİH TERİM GÖREVİNİN BAŞINDADIR
 
TFF Başkanvekili bir soru üzerine Fatih Terim ve heyetinden memnun olduklarını ifade ederek, "Kendisi görevinin başındadır ve devam edecektir. Bu konuda en ufak bir görüşme dahi yapılmamıştır. Kendilerine güveniz tamdır. Bu konuyla ilgili herhangi birşey söz konusu olamaz. Futbol bir oyundur. Bu takım biliyorsunuz 2002 yılında dünya 3.'sü oldu. O zaman federasyon başkanı kimdi, Haluk Ulusoy. Demek ki Haluk Ulusoy o tarihte TFF başkanı olduğuna göre burada kollarını tamamıyla sıvamıştır. Büyük bir tecrübesi vardır. Birikimi vardır. Bizler de her zaman bugüne kadar yanında olduğumuz gibi bundan sonra da yanında olacağız. O bakımdan hiç kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. Tabi ki futbolda her türlü sonuç olabilir. Bu da hiçbir zaman dünyanın sonu değildir ama inancımızın tam olduğunu ifade ettim" şeklinde konuştu.
 
Affan Keçeci teknik heyet ve komitelerle birlikte yapacakları toplantıda bugüne kadar ki durum değerlendirmesinin yapılacağını ifade ederek, "Bu takım ülke dışında 4 maçta 12 puan aldı. Ama son haftalarda alınan bazı neticelerden ötürü mutlu değiliz. bu net. O bakımdan hocamızında bizden başka talepleri olabilir. Onu dinleyeceğiz. Durum değerlendirmesi yapacağız. Yani Futbol Federasyou başkanı ve başkanvekilinin milli takım teknik heyeti ile toplantı yapmasının ne sakıncası var. Bilakiz tam tersine istlenmiş olduğumuz misyonun gereklerini yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!