Federasyon seçimi düşünmüyor

Güncelleme Tarihi:

Federasyon seçimi düşünmüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2007 15:40

Kulüpler Birliği'nin, Futbol Federasyonu'nun 26 Haziran'da yapılacak Mali Genel Kurulu'nda seçim önergesi verme kararı almasının yankıları sürüyor.

Haberin Devamı

Ankara’da yapılan toplantıya Trabzonspor, Sivasspor, Ankaragücü ve Bursaspor kulüpleri katılmamış, Gaziantepspor kulübü ise Beşiktaş’a vekalet vermişti. Toplantıda mali genel kurulu gündemine seçim maddesinin eklenmesinin oylamasında Beşiktaş, Gaziantep’in yerine yine Beşiktaş ve Gençlerbirliği ile Gençlerbirliği OFTAŞSpor kulüpleri çekimser oy kullanırken, diğer 10 kulüp seçim önergesi verilmesi yönünde oy kullandı. Birlik, oy çokluğuyla mali genel kurulda seçim maddesinin gündeme eklenmesi için önerge verilmesi oy çokluğuyla kabul etmiş oldu. Başkan Özhan Canaydın da "26 Haziran’da yapılacak mali genel kurulda eski aldığımız kararın arkasında durarak, önerge verilerek seçim maddesinin ilavesine ve her adayın katılarak, kazananın arkasında durulması tavsiye kararı oy çokluğuyla alınmıştır" demesi de dikkat çekti.

Buna göre toplam 224 degelenin katılacağı Mali Genel Kurul’da 46 delegenin imzası genel kurul gündemine seçim maddesinin eklenmesine yeterli olacak. Yapılacak oylamada salt çoğunluğa ulaşılması halinde Futbol Federasyonu en geç 30 gün içinde olağanüstü genel kurula gitmek zorunda kalacak. Ancak Federasyon kanadında böyle bir düşünce yok. Seçimin normal tarihinde yapılacağı her defasında duyurulurken, seçim maddesi konsa bile oylamanın toplam delege sayısı olan 224’ün yarısının altında kalması bekleniyor.

HÜKÜMET VE BELEDİYELERİN BASKINA KARŞI KAPALI OYLAMA GÜNDEMDE

Hükümet ve Belediyelerin bazı kulüplere baskı yaptığı iddialarına karşılık ise çözüm olarak federasyon yetkililerinin genel kurulda kapalı oylama konusunda ısrarcı olacağı öğrenildi...Çok sayıda delegenin zor durumda kalmamak için bunu Federasyondan talep ettiği, ve seçim maddesinin eklenmesi durumunda oylamayı kapalı olarak yapmak istedikleri sızan bilgiler arasında.

CAVCAV VE İBRAHİM KIZIL GİBİ İSİMLER İSE "SEÇİM ZAMANINDA YAPILIR, BİZİM DAHA ÖNEMLİ SORUNLARIMIZ VAR" ŞEKLİNDE YAKIN ÇEVRELERİNE AÇIKLAMALAR YAPIYORLAR...

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’ın Oftaşspor ile birlikte 10 oy hakkı olduğunun konuşulması bu dönemde de İlhan Cavcav’ı güçlü kılıyor. Gençlerbirliği OFTAŞ ile bir ilişkisi yok dense de bu külüp üzerinde etkili olduğunu herkes tarafından biliniyor. Cavcav ise, "Yabancı sayısı ve federasyonun futbolcu transferinden aldığı yüzdelerin indirilmesi talebimiz var. İmza falan şu an gerekli şeyler değil. Seçim de nereden çıktı ?...Bıraksınlar bu işleri, seçimi kazanan kazandı. Yeni arayışlar içerisinde olmak doğru birşey değil" dedi.

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl ise yakın çevresinde yaptığı konuşmalarda "Seçim zamanında olur. Kaos yaratmaya gerek yok. Maddi sorunlara çözüm bulunmalı. Yabancı futbolcu transferindeki federasyon payı düşürülmeli" dediği öğrenildi.

MALİ GENEL KURULA 5 GÜN KALA ORTADA ADAY DA YOK

Öte yandan mali genel kurula 5 gün kala Haluk Ulusoy’un karşısına çıkabilecek aday da yok. Öncelikle seçim maddesinin konulup konulmayacağını bekleyen adaylar, bir yandan da görüşmelerini sürdürüp kulüplerin nabzını yokluyor. Son seçimde Ulusoy’a karşı kaybeden Ayhan Bermek, DHA’ya telefonda yaptığı açıklamada "Şu an net bir şey yok. Herhangi bir açıklama yaparak polemik yaratmak istemiyorum. Şu an herhangi bir çalışmam yok, kendi işlerimle uğraşıyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!