"Federasyon eğitimimizi engelledi"

Güncelleme Tarihi:

Federasyon eğitimimizi engelledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2010 14:01

Zirve Dağcılık Selçuk Şubesi Başkanı Özgür Aydoğan, 29-31 Ekimde Belevi beldesi sınırlarındaki Kalealtı bölgesinde yapmak istedikleri, tırmanış ve dağcılık eğitimi faaliyetine Dağcılık Federasyonunun izin vermediğini kaydetti.

Aydoğan, yaptığı yazılı açıklamada, faaliyet için Selçuk Kaymakamlığına başvuruda bulunduklarını, yazının Gençlik ve İzmir İl Müdürlüğüne yollandığını belirtti.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden gelen cevap yazısında, Dağcılık Federasyonu Başkanlığınca söz konusu faaliyetin yapılmasının uygun görülmediğinin aktarıldığını bildiren Aydoğan, şöyle devam etti:
“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, Cumhuriyetin aydınlık gençlerini dağcılık sporu ile tanıştırıp sevdirmek için yola çıktık. Türkiye'nin yetiştirdiği en iyi eğitmenlerden birisi olan Hakan Arsan hocamızın katılacağı bir eğitim ve tırmanış faaliyeti düzenlemek istedik. Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun bizi desteklemesi, önümüzü açması, herkesten fazla teşvik etmesi gerekirken, herhangi bir gerekçe bildirmeyerek faaliyetimizi engellemiştir.”

Aydoğan, Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık ve Selçuk Kaymakamı Aziz İnci'nin manevi desteğini gördüklerini belirterek, Dağcılık Federasyonu'nun görevini yerine getirmediğini savundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!