Faruk Pala Murat Aksu'nun listesinde

Güncelleme Tarihi:

Faruk Pala Murat Aksunun listesinde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2010 12:58

Ocak ayında gerçekleştirilecek Beşiktaş Kulübü Olağan Genel Kurulu'nda Başkan adayı olan Av. Dr. Murat Aksu, Yönetim Kurulu Üyelerini açıklamaya devam ediyor. Murat Aksu'nun listesinde son açıklanan isim; Beşiktaş camiasının önemli isimlerinden olan Faruk Pala oldu.

Haberin Devamı

Murat Aksu'nun Yönetim Kurulu Listesinde daha önce açıklanan isimler Cumhurbaşkanlığı eski baş danışmanı ve RTÜK Kurucu Başkanı Ali Baransel, Baymak Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan Bağfaş Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Kemal Gençer, Microsoft'un Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanlığı görevlerini yürütmüş olan Emre Berkin ve Finans sektörnün tanınan ismi Merdan Araz olmuştu.

Murat Aksu, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"Başkanlığa aday olduğum günden bu yana bana ve şimdiye kadar ismini açıkladığım arkadaşlarıma gösterilen büyük ilgi ve sevgi için şükranlarımı sunuyorum. Bizlere yönelik bu güven ve desteğe layık olabilmek amacıyla yoğun bir çalşma sürdürüyoruz.

Hepsi kendi alanında uzman arkadaşlardan oluşan komiteler; Beşiktaşı sağlam kurumsal ve mali yapıya kavuşturmak, yepyeni kaynaklar yaratma yönünde heyecen ve azimle projeler üretmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Çağdaş ve yenilikçi yapılar içeren bu projelerin hayata geçmesi ile Beşiktaş'ın özlediğimiz konuma ulaşacağına gönülden inanıyoruz.

Başlattığımız ''Değişim Hareketinin'' temel dayanağı Beşiktaş'ın geleneklerine, temel değerlerine sahip çıkarak modern çağa ayak uydurmaktır. Yönetim Kurulumuz da bu prensip çerçevesinde oluşmaktadır.

Beşiktaş camiasının; tecrübesi, alçakgönüllülüğü ve saygınlığı ile en önemli isimlerinden olan Sayın Faruk Pala'nın ekibimizde yer alması bizim için büyük bir katkıdır.

Beşiktaşın en zor dönemlerinde yöneticilik yapmış, Beşiktaş'a maddi ve manevi anlamda unutulmayacak katkıları olan, Beşiktaş'ta alt yapı hamlesinin mimarlarından olan Sayın Faruk Pala'nın yönetim tecrübesi bize yol gösterecektir.

Kendisine katılımı için teşekkür ediyoruz."

Faruk Pala ise şöyle konuştu:

"Geçmişte bir çok başkan ve başkan adayı tarafından yönetimlerde yer almam konusunda davet almıştım. Beşiktaş'ın bugün geldigi noktaya bakınca artık yeniden sorumluluk almamın gerektiğini hissettim. Sayın Murat Aksu'nun şahsıma yaptığı teklifi Beşiktaşlı sorumluluğum gereği kabul ettim, kendisine teşekkür ederim.

1975 yılında ilk kez Beşiktaş'ta yönetici olduğumda kulüp tarihinin o güne kadar ki en zor şartları ile karşı karşıyaydık. Beşiktaş'ın çok zor günlerini birlikte yaşadığım arkadaşlarımla beraber başlattığımız alt yapı hamlesinin sonuçlarını ne mutludur ki 15 yıl sonra gelen şampiyonlukla görebildik. Bizden sonra sistem sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam etti ve Beşiktaş'ın altın çağı yaşandı.

Haberin Devamı

Bugün maalesef, tarih tekerrür edercesine yine zor bir dönemin içindeyiz. Beşiktaş bugünleride atlatacaktır. Yeter ki Beşiktaşlı'lar kulüplerine sahip çıksınlar.

Hayatımın hem en zor hem en mutlu günlerinin geçtiği Beşiktaş'ta yeniden görev almam gerektiği için burdayım. Yeniden yapılanma sürecinin zorluklarını geçmişte yaşamış biri olarak Beşiktaşı'ma yeniden hizmet etmek benim için büyük onur olacaktır."

FARUK PALA KİMDİR?

Faruk Pala 1943 yılında Samsun da doğdu.

Turk tekstil sanayinin önde gelen isimlerinden olan Pala, sektörun önde gelen şirketlerinin kurucusudur. Tekstil Sanayisine yaptığı yatırımlarla tanınmaktadır.

Beşiktaş Jimnastik Kulubu'nde 1975-1977 ve 1981-1984 yılları arasında Yönetim Kurulu Genel Sekreteri olarak görev yapmıştır. Beşikaş'ın yetmişli yılların sonlarında başlattıgı futbol alt yapı hamlesi olan "Özkaynak Düzenin" hayata geçirilmesinde önemli katkıları olmuştur.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!