Fanatik şampiyon oldu

Güncelleme Tarihi:

Fanatik şampiyon oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2010 09:52

Milliyet/Fanatik gazetelerinin Avrupa baskıları özel danışmanı gazeteci, öğretmen Zeki Domaç anısına düzenlenen "5. Zeki Domaç Futbol Turnuvası"nda, finalde Hürriyet'i penaltı atışları sonunda 4 - 3 yenen Milliyet/Fanatik ekibi şampiyon oldu.

Haberin Devamı

12 takımın katıldığı turnuvanın üçüncülüğünü ise Deutschebank ile geçen yılın şampiyonu Frankfurt Türkiye Başkonsolosluğu takımları paylaştılar.

Yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamayarak, 5 yıl önce aramızdan ayrılan Milliyet Gazetesi Avrupa Baskıları Yayın Danışmanı ve Fanatik Gazetesi Avrupa Baskıları Sorumlusu Zeki Domaç, Mörfelden-Walldorf'ta adına düzenlenen salon futbol turnuvasıyla anıldı. Bu yıl 5.'si yapılan geleneksel turnuvanın final maçında Hürriyet'i penaltı atışları sonunda 4-3 mağlup eden Milliyet-Fanatik Gazeteleri Takımı şampiyon oldu. Birincilik kupasını Mörfelden-Walldorf Belediyesi Encümeni Franz Urhahn verirken, Haldun Domaç'ta, Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı Şampiyonluk Kupasını verdi. Turnuva ikincisi Hürriyet'e ise kupasını Hürriyet Gazetesi Yazı işleri eski müdürü Nezih Akkutay takdim etti. Turnuvada konuşan Doğan Medya Avrupa Genel Müdürü Sevda Boduroğlu, "Zeki Domaç, hocamız 5 yıl önce bizi bırakıp gitti. Acımız sonsuz fakat onun anısını yaşatmak için burada toplandık. Gelecektede hep toplanacağız, anısını yaşatacağız"diyerek turnuvaya katılanlara teşekkür etti. Frankfurt Başkonsolosu İlhan Saygılı'da, tüm gün boyunca bulunduğu salon futbol turnuvasında "Anılmak güzel bir duygu. Kendisini tanıyamadım. Fakat hep onun iyiliklerini yaptıklarını duydum" dedi.

Haberin Devamı

12 TAKIM 4 GRUPTA

Bertha von Suttner Schule Spor Salonu'nda yapılan 5. Zeki Domaç Futbol Turnuvası'nda 12 takım 4 grupta mücadele verdi. A. Grubu'unda Milliyet-Fanatik, İş Bankası, Saz Rock, B Grubu'unda Deutsche Bank, Sabah Gazetesi, Öger Türk Tur, C Grubu'unda Hürriyet Gazetisi, Hyundai, Sümela ve D Grubu'nda Frankfurt Başkonsolosluğu, Türk Alman Sağlık Vakfı ve Zeki Domaç Dostları takımları mücadele verdi. İlk turda gruplarında son sırayı alan İş Bankası Öger Türk Tur, Sümela ve Türk Alman Sağlık Vakfı elendiler.

ÇEYREK FİNAL MAÇLARI

Hakemliklerini Aydın Akgün, Bilal Can, Erol Yılmaz, Hacı Hacıoğlu'nun yaptığı turnuvada çeyrek final maçları adeta nefesleri kesti. Milliyet-Fanatik ilk maçta Sabah'ı 1-0 yendi. Hürriyet ise Zeki Domaç Dostları'nın 3-0 yenerek yarı finale yükseldi. Deutsche Bank normal süresi golsüz kapanan maç sonrası yapılan penaltı akışlarında Saz Rock'a karşı 2-1 üstünlük sağladı. Yine oormal süresi golsüz berabere kapanan maçta Hyundai'yi penaltı atışlarında 2-1 yenen Deutsche Bank yarı finalist oldu.

Haberin Devamı

YARI FİNAL MAÇLARINDA HEYECAN

Yarı finalde Deutsche Bank'ı 2-0 mağlup eden Milliyet-Fanatik finale yükselen ilk takım oldu. Hürriyet ise geçen yılın şampiyonu Frankfurt Başkonsolosluğu karşısında normal sürede 0-0 biten maç sonunda yapılan penaltı atışlarında 2-0'lık skorla sevindi. Büyük bir heyecana sahne olan finalde ise Hürriyet karşısında Milliyet-Fanatik Aytaç ile 1-0 öne geçti. Hürriyet ise Onur ile skoru eşitledi. Normal süresi 1-1 biten final sonrası yapılan penaltı atışlarında 3-2'lik üstünlük sağlayan Milliyet-Fanatik toplamda 4-3'lük galibiyetle şampiyon oldu. Kaptan turgay'la son penaltıyı gole çeviremeyen Hürriyet ise ikincilikle yetindi. Turnvada üçüncülük maçı yapılmadığı için yarı finalde elenen Deutsche Bank ile Frankfurt Başkonsolosluğu birlikte üçüncü ilan edildiler. Turnuvada en iyi kaleci olarak Frankfurt Başkonsolosluğu'ndan İlhan Batmaz seçilirken turnuvanın gol kralı 6 golle Milliyet-Fanatik'ten Aytaç Aktaş oldu. Turnuvanın en centilmen takımı ise Hyundai seçildi. Turnuvada yapılan gösteri maçında ise minikler kurulu takım hakemleri 3-2 yenerek alkış topladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!