F1 takvimine yeni yarışlar eklenebilir

Güncelleme Tarihi:

F1 takvimine yeni yarışlar eklenebilir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2017 09:37

Formula 1 takvimdeki yarış sayısının artacağı iddia ediliyor.

Haberin Devamı

Formula 1'de bazı ülkeler yarışlara ev sahipliği yapabilecek mali desteği bulma konusunda sorun yaşıyor ve F1'den ayrılma noktasına geliyor.

Monza, Silverstone ve Hockenheim gibi tarihi pistler bu yıl Formula 1'le yollarını ayırma noktasına geldi ve çoğu yarışın geleceği belirsizliğini koruyor.

Fakat Liberty Media İngiltere, Almanya ve İtalya gibi pistleri Formula 1'de tutup takvimi daha da genişletmenin planlarını yapıyor.

Fransa GP'si gelecek yıl takvime geri dönüyor ve Güney Afrika'nın da F1'e dönmek için çalışmalar yaptığı biliniyor.

Liberty Media özellikle Amerika'da yeni bir yarış istiyor ve takvimin üst sınırının 25 olacağı ifade ediliyor.

Yarışların geleceği hakkında konuşan F1'in yeni CEO'su Chase Carey şöyle dedi "Gerekli potansiyele sahip olduğunu düşündüğümüz birkaç yerle bunun hakkında görüşüyoruz."

Haberin Devamı

"Amerika önemli bir yer ve orada daha fazla yarış istiyoruz. Dolayısıyla hedef şehirler New York, Los Angeles, Miami veya Las Vegas olabilir. Amerika'da özel bir şey yapabileceğimize inanıyorum."

"Yarışlar, insanların üç gün, dört gün veya bir hafta için gitmek isteyeceği yerlerde olmalı. Buna biraz Super Bowl (Amerikan futbolunun final maçı) gibi bakıyorum."

"Silverstone harika bir yarış ve bu konu hakkında çok açığım; Formula 1'in temelleri Batı Avrupa'dır."

"Küresel açıdan büyümek istiyoruz, özellikle de fırsatların olduğu bazı yerlerde. Fakat sporun temelleri Batı Avrupa'dır ve Batı Avrupa yarışlarını daha güçlü hale getirmek istiyoruz."

"İngiltere GP için John Grant (BRDC Başkanı) ile görüştüm ancak bu konularıgörüşme fırsatım olmadı. Fakat her biriyle görüşüp yarışları daha iyi, heyecanlı ve başarılı hale getirmek istiyoruz."

"Sporu Batı Avrupa ve İngiltere'de devam ettirmek için heyecanlıyız."

F1 takvimine yeni yarışlar eklenebilir
 Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!