F1 pilotları halka açık basın toplantısına katıldı

Güncelleme Tarihi:

F1 pilotları halka açık basın toplantısına katıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2007 13:37

Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'inde yarışacak ünlü pilotlar, halka açık basın toplantısında, yarışlar, kendi performansları ve İstanbul Pisti ile ilgili soruları yanıtladılar.

Haberin Devamı

Formula 1'in tek lastik tedarikçisi Bidgestone'nun Dolmabahçe Sarayı'nın önündeki alanda düzenlediği organizasyona, firma genel müdürü Bülent Savaş ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın yanı sıra Ferrari pilotu Felipe Massa, BMW Sauber pilotları Nick Heidfeld, Robert Kubica, Toyota pilotu Jarno Trulli, Honda pilotu Rubens Barrichello, Renault pilotu Nelson Piquet Jnr, Super Aguri pilotu Anthony Davidson, Spyker pilotu Markus Winkelhock ve Williams pilotu Alexander Wurz katıldı.

Alanda toplanan yaklaşık 100 kişilik topluluğun da izlediği basın toplantısında soruları yanıtlayan F1 pilotlarından Felipe Massa, geçen yıl İstanbul'da yarışa ilk sırada başlama hakkını elde ettiğinin hatırlatılması üzerine, “Evet, bu inanılmaz bir başarıydı. Türkiye'de ilk galibiyetimi elde ettim. Ancak bunda şans da yanımdaydı. Şansın, bu yarışta da yanımda olmasını temenni ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Park Pisti'ni değerlendiren Nick Heildfeld ise “İstanbul kesinlikle kolay bir pist değil, özellikle herkesin bildiği 8. viraj burada. Ama bunun dışında sevdiğim bir pistte yarışacağım” ifadesini kullandı.

Honda pilotu Barrichello da iyi bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirterek, “İstanbul Pisti çok güzel ve ilginç. Zor olacak ama başarılı olmaya çalışacağım” diye konuştu.

İstanbul Pisti'ni “Hızlı” olarak nitelendiren Jarno Trulli, “Güçlü virajlar var. Bu hafta sonu için umutluyum. İyi bir sonuç elde etmeyi umut ediyorum” dedi.

Super Aguli pilotu Anthony Davidson, en sevdiği pistlerden birinin İstanbul Park olduğunu anlatarak, dünyada yapılan yeni pistlerin en iyisinin burası olduğunu söyledi. Geçen sene burada başarılı olduğunu, ancak bunun kolay gerçekleşmediğini belirten Davidson, başarısını tekrarlamak istediğini vurguladı.

“İstanbul Pisti'ni seviyorum” diyerek söze başlayan Renault pilotu Nelson Piquet Jnr., “Çünkü bu pistte yüksek hızla gidebiliyorsunuz. Çok güzel virajlar var. Aynı zamanda zor da olsa İstanbul Pisti'ni seviyorum” ifadelerini kullandı.

GÜLER SABANCI NAZAR BONCUĞU DAĞITTI

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, toplantıya katılan sürücülere altın ve gümüş metallerden oluşan ve üzerinde nazar boncuğu bulunan bir madalyon taktı.

Haberin Devamı

Sabancı, yarışın 3 galibinin bulunacağını ifade ederek, “Birisi yarışı izleyenler, ikincisi Bridgestone, 3. galip de pazar günü belli olacak” diyerek sporculara başarı diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!