"F.Bahçe'yi yıkamadılar, yıkamayacaklar"

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçeyi yıkamadılar, yıkamayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2012 15:51

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yıldırım, "Yaşadığımız sıkıntılar, acılar, üstümüze gelmeler, vurmalar hepsini gördük. Ama yıkamadılar yıkamayacaklar da..." dedi.

Fenerbahçe Kulübü, teknik direktör Aykut Kocaman'ın sözleşmesini 3 yıl uzattı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 tribünündeki imza töreninde yönetici Ali Yıldırım ile birlikte basının karşısına çıkan Kocaman, sözleşmesini 3 yıl daha uzatan imzayı attı.

Ali Yıldırım, imza töreninden sonra, 3 Temmuz'dan beri yaşadıkları süreçten bahsederek, "Yaşadığımız sıkıntılar, acılar, üstümüze gelmeler, vurmalar hepsini gördük. Ama yıkamadılar yıkamayacaklar da... Bu camiaya hiç bir şey yapamayacaklar" dedi.

"Bir filozof, 'Kötü günlerde düşmanlarının yaptıkları değil, dostlarının sessizliği insanı yıkar' demiş" diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizi bunlar üzdü ama buna karşı dik duran yönetim kurulu üyeleri, taraftarlar ve başta Aykut Kocaman vardı. Onun için Aykut Kocaman, kocaman bir adam. Kendisiyle 1,5 senedir samimi ilişkiler içindeyim. Çok sevdim, adam gibi adam. Hiç gülmez diyorlar, ama sohbetlerde çok güleç bir adam. İyi bir insan, iyi bir aile babası. İlk Aziz ağabeyim yönetim kurulunda sportif direktörlük teklif ettiği zaman, bütün yönetim kurulu çok sevinmiştik. Bu sevincimizin doğru olduğunu bugün daha iyi görüyorum. Hocam her şey gönlünce olsun, başarılar diliyorum."

Ali Yıldırım, bir gazetecinin "Bu imzanın anlamı, 'Biz 3 yıl daha buradayız, 3 yıl boyunca Aykut Kocaman ile devam edeceğiz' şeklinde mi?" sorusuna, "Biz öyle düşünüyoruz. Biz burada olduğumuz sürece Aykut hoca hiçbir yere gitmez" dedi.

Kocaman: Bu güvene layık olmaya çalışacağım

Aykut Kocaman, Fenerbahçe Kulübü'ne 1988 yılında futbolcu olarak girdiğini, 1996 yılında ayrıldığını, sonra antrenörlük serüveninin başladığını anlatarak, "Her gittiğim kulüpte, büyük sevgi ve saygı gördüm. Mutlaka benden kaynaklanan şeyler de vardır ama öbür taraftan bunun büyük çoğunluğu, futbolculuğum döneminde 8 yıla sığdırmaya çalıştığım Fenerbahçeliliğim nedeniyleydi. Fenerbahçe'nin esas büyüklüğünü buradan ayrıldıktan sonra insan daha iyi bir şekilde anlıyor" dedi.

Kocaman, 3 Temmuz'dan sonra yaşanan süreçte camianın birbirine kenetlendiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Futbol takımı olarak bu dönemde bizi ayakta tutan en önemli şeylerden biri, takımın büyük çoğunluğunun sahip olduğu Fenerbahçelilik ruhuydu. Futbolcu arkadaşlara bugüne kadar gösterdikleri büyük özveriden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni bir serüven başlıyor. Ülkemiz bu konularla ilgili olarak sürdürülebilir bir görüntü vermemekle beraber, bunu uzun soluklu sürdürmek amacım. Göreve başlarken ilk söylediğim şey 'Allah mahcup etmesin' dedim. İnşallah mahcup olmam. Bana verilen güvene layık olmak için bütün gayretimle çaba sarf etmeye devam edeceğim."

"Bütün hesabımız Galatasaray'ı yenmek üzerine"

Bir soru üzerine Aykut Kocaman, yaşanan süreçte kaliteli oyuncuların ayrılmasından ziyade, onların ayrılmasına neden olan ortamın tahrip edici olduğunu vurgulayarak, "Bugün bunu tamir etmiş gibi görünüyoruz. Esas bunu tamir ettikten sonra transferlerle eski gücünü, haşmetini yakalaması daha kolay olacak. Bunu Fenerbahçe 3 Temmuz'dan önce başarmıştı. 3 Temmuz'da geriledi. Şimdi tekrar, nasıl o zamana kadar o şekilde geldiyse, bundan sonra da yapacak. Tabii ki oyuncularla ilgili transfer çalışmalarımız var. Ama hafta sonunda Galatasaray ile şampiyonluk maçımız var. Bütün hesabımız Galatasaray'ı mutlaka yenmek üzerine. Mayıs ayından sonra transfer için uzun zamanımız olacak" dedi.

Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin hedefinin Şampiyonlar Ligi'nde sürekli 8-16 takım arasında olmak olduğunu söyledi.

Kocaman, 2 Temmuz'da Fenerbahçe'nin hayallere yakın bir yol aldığını dile getirerek, “Fenerbahçe son 15 yıllık mali, idari ve fiziki organizasyonuyla çok önemli bir eşiğe geldi. Hedefi sadece Türkiye ligi şampiyonlukları değil, Şampiyonlar Ligi'nde de dereceler almak olarak koydu. 3 Temmuz ile beraber çok beli kırıldı, geriye çekildi. İlk hedef 2 Temmuz'a Fenerbahçe'yi döndürmek. Ondan sonra bu mali organizasyonun içine girecek Şampiyonlar Ligi'nde sürekli 8-16 takım arasında olmak Fenerbahçe'nin ilk hedefi olmalı” diye konuştu.

Bir gazetecinin, “(Kupamız elimizden alınırsa, teknik direktörlüğü bırakmayı düşünüyorum) dediniz. Yargı kararı Fenerbahçe'nin aleyhine açıklanırsa, sözlerinizin arkasında mısınız?” şeklindeki sorusu üzerine, bu konuda yaptığı basın toplantısında önce sahaya bakılmasını söylediğini hatırlatan Kocaman, “O basın toplantısında (Futbolda bilir kişi oluşturulsun, Fenerbahçe maçlarını izlesinler. Ondan sonra desinler ki 'Bu maçlarda futbolun doğal akışına aykırı bir durum tespit edilmiştir.' Ondan sonra üzerime düşen neyse yapacağım) demiştim. Bugün sözlerimin arkasındayım. Diğer tarafıyla ilgili yorum yapmadım. Hayatım boyunca haksızlıkla edilmiş hiçbir şeyi istemedim, bundan sonra da istemiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

2010-2011'de teknik direktörlüğe getirildi

Aykut Kocaman, 2009 yılının haziran ayında Fenerbahçe'ye sportif direktör olarak döndü.

Kocaman, Fenerbahçe'de sportif direktörlük görevini sürdürürken Alman teknik direktör Christoph Daum ile yolların ayrılmasının ardından, 2010-2011 sezonunda sportif direktörlük ile beraber teknik direktörlük görevini de 1 yıllığına getirildi.

Kocaman'ın teknik direktörlük sözleşmesi geçen sezon 1 yıl daha uzatılmıştı.

Nihat Özdemir tebrik edip, gitti

Tören öncesi stada gelen başkan vekili Nihat Özdemir, Aykut Kocaman'a 'hayırlı olsun' dedikten sonra özel işleri nedeniyle yurt dışına gideceği için törene katılmadan ayrıldı. Asbaşkan Ali Koç'un da yurt dışında olduğu için toplantıya katılamadığı bildirildi.

İmza törenine yöneticiler Abdullah Kiğılı, Murat Özaydınlı, Yasemin Merçil, Ünal Uzun, Turhan Şahin, genel sekreter Vedat Olcay ve Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ve bazı üyeler katıldı. Yöneticiler ve üyeler, zaman zaman Ali Yıldırım ve Kocaman'ı alkışladı. Üyeler imzadan sonra da sıraya girerek, Aykut Kocaman'ı tebrik ettiler.

1907 tribününde yapılan imza töreninde, arka planda üzerinde "Fenerbahçeli olmak ne güzel bir şey" yazısı olan Aykut Kocaman ve kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın el sıkıştığı bir fotoğraf ve Kocaman'ın futbolculuk döneminden bir fotoğraf yer aldı.

Bu arada, imza töreninde çok sayıda basın mensubu izledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!