F.Bahçe'ye saygıma rağmen Arsenal'i seçtim

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçeye saygıma rağmen Arsenali seçtim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 10:11

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'a transfer olan Andre Santos, Fenerbahçe’den ayrılışıyla ilgili olarak Globo Esporte’ye önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Haberde Kasım ayında baba olmaya hazırlanan Brezilyalı oyuncu için: “Fenerbahçe iyi bir takımdı, İstanbul yaşamak için güzel ve keyifli bir şehirdi. Şampiyon takımın idol oyuncularından biriydi. Yaşanan şike skandalıyla birlikte Santos için Türkiye’de futbol oynamanın cazibesi sona erdi. Fenerbahçe UEFA tarafından cezalandırıldı ve bu yıl Şampiyonlar Ligi'nden men edildi” ifadeleri kullanıldı.

ALEX HEPİMİZİ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Santos yaşadıkları olayların ardından yaşadıklarını, “İzinli günümüzdeydik ve kaptanımız Alex, önemli bir konu hakkında konuşacağımızı söyleyerek hepimizi toplantıya çağırdı. Toplantıya gittiğimizde, bize Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacağımızı söyledi. Ertesi gün menajerim Carlos Leite ile konuştum ve takımdan ayrılma isteğimi bildirdim. Bana Arsenal’in benimle ilgilendiğini söyledi ve İngiltere'deki önemli bağlantıları sayesinde, Arsene Wenger beni aradı. Bende ilk uçakla İngiltere’ye gidip sözleşmeye imza attım" şeklinde ifade etti.

Haberin Devamı

KRİZ İŞİME YARADI

Yeni takımı Arsenal ile ilgili de açıklamalarda bulunan Santos: "M.United karşısında alınan 8-2’lik tarihi mağlubiyet kulüpte krize neden oldu. Açıkçası bu krizle birlikte yaşanan değişim benim için iyi oldu. Fenerbahçe'ye saygı duymama rağmen, kariyerimi yükseltmek açısından Arsenal'e gitme şansını geri çeviremezdim. Premier Lig'de favori takımlardan birine gidince Şampiyonlar Ligi'nde oynama şansınız oluyor. Arsenal de Dünya'nın en büyük kulüplerinden biri” şeklinde konuştu.

Santos, Brezilya'da düzenlenecek olan 2014 Dünya Kupasında takımın bir parçası olup kupayı kazanmanın en büyük hayali olduğunu da sözlerine ekledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!