F.Bahçe'ye bir yıldız daha

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçeye bir yıldız daha
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2010 11:04

Fransa’nın Lille Takımı’nda forma giyen Belçikalı orta saha oyuncusu Eden Hazard, Fenerbahçe’ye çok yakın…

Barcelona, Arsenal, Manchester City ve Manchester United gibi takımların da takibinde olan Hazard, Lille’den ayrılacaksam, gideceğim yer mutlaka “Fransa dışında bir takım olacak” diyerek transfere kapı araladı.

FENERBAHÇE’NİN AVANTAJLARI VAR: ŞAMPİYONLAR LİGİ

Sarı lacivertliler, gündeme aldıkları Belçikalı futbolcu için güçlü rakiplerle mücadele edecek; ancak çok önemli avantajı var; çünkü Hazard, Şampiyonlar Ligi’nde olmak, üstelik oynayabileceği bir takımda olmak istiyor. Barcelona ve Manchester United gibi takımlar da doğrudan oynama şansı az olan Hazard, bu nedenle Fenerbahçe’ye sıcak bakıyor ve İstanbul’da büyük bir sıçrama yapacağına inanıyor.

Eden Hazard’ın Lille ile 2014 yılına kadar sözleşmesi var; ancak Avrupa basınının iddia ettiği gibi bonservisi 30 milyon euro değil. 15 milyon euro…

HAZARD: “BENİM İÇİN TÜRKİYE BÜYÜK BİR AŞAMA OLUR”

Kendisine telefonla ulaştığımız Belçikalı futbolcu, ayrıntılı açıklama yapmaktan kaçındı; ancak Fenerbahçe ile ilgili olarak “Benim için Türkiye büyük bir aşamadır. Şampiyon Ligi’nde oynamak benim için çok önemli… Fenerbahçe’ye karşı oynadım ve Fenerbahçe’nin nasıl bir takım olduğunu biliyorum. 50 bin kişinin önünde oynadım. Çok etkileyiciydi. Bu taraftarın önünde oynamak benim de hoşuma gider” diyerek bu konudaki kararlılığını ortaya koydu. 

BONSERVİSİ 15 MİLYON EURO

Eden Hazard konusunda görüşmeler futbolcunun Türkiye temsil haklarını elinde menajer Ekrem Örenç üzerinden yürütülüyor. Radyospor’dan Özgür Sancar’a açıklama yapan Örenç, “Üstün yetenekli bir oyuncu. Geride kalan sezonda 57 resmi maç yaptı; bu maçlarda 10 golü bulunuyor. Henüz 19 yaşında… Söylendiği gibi Hazard’ın bonservisi 30 milyon euro değil. Gerçek rakam 15-20 milyon arasında” dedi.

DOĞRUDAN OYNAYACAĞI BİR TAKIMA GİTMEK İSTİYOR

Hazard’ı Barcelona, Arsenal, M.City ve M.United’ın da istediğini belirten Ekrem Örenç, ancak sarı lacivertlilerin yüreğine su serpecek bilgileri de verdi: Lille’deki performansını Belçika Milli Takımı’na da taşıdı. Orada da başarılı maçlar çıkardı. Ama kararı Lille verecek; çünkü sözleşmesi 2014 yılına kadar devam ediyor. Fenerbahçe isterse, Hazard sarı lacivertli formayı giyer. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi oynayacak. Lille ise yine Avrupa Ligi’nde mücadele edecek. Hazard için Şampiyonlar Ligi çok önemli. Şampiyonlar Ligi’nde oynamayı çok arzu ediyor. Barcelona, Arsenal ya da Manchester United’a gittiğinde doğrudan oynama şansı az; çünkü bu takımların oturmuş kadroları var. Ama Fenerbahçe’ye geldiği taktirde hem oynama şansı elde eder hem de çok başarılı olur.”

HAZARD’IN TRANSFERİ İÇİN GÖRÜŞMELER HIZLANDI

Yıldız futbolcular yerine, takım oyununa dönük, gelecek vadeden ve Sotch gibi ileride kazandıracağı parayla da kulübe katkı sağlayabilecek futbolcuları almayı transfer politikası olarak belirleyen Fenerbahçe’nin, Eden Hazard konusunda en büyük avantajı, futbolcunun İstanbul’a gelmeye yönelik pozitif tavrı; bu durum transferde belirleyici rol oynarken, bonservis ücretinin aşağıya çekilmesi konusunda görüşmelerin hızlandırıldığı öğrenildi.

BELÇİKA MİLLİ TAKIMI’NDA DA BAŞARILI OLDU

Her iki ayağını da çok iyi kullanabilme özelliğiyle dikkat çeken Hazard, 19 yaşında ve Belçikalı Milli Takımı’nda hemen hemen bütün alt kategorilerde forma giydi. A Takım’da ise 10 maçı buluyor.

Lille’de 54 maça çakın Belçikalı futbolcu bu maçlarda 10 gol kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!