F.Bahçe'den Diaby'ye kanca

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçeden Diabyye kanca
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 00:00

Baroni'nin takımdan ayrılma olasılığını göz önünde bulunduran Fenerbahçe, orta sahaya yapacağı transfer konusunda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Haberin Devamı

Bu çerçevede sarı lacivertlilerin gündemine Arsenal'ın genç orta saha oyuncusu Abou Diaby geldi. 

Radyospor'un haberine göre Maliyetleri açısından son derece zor gözüken bu transferin gerçekleşmesi için Fenerbahçe'nin 10 milyon poundu gözden çıkardığı öne sürülürken, Arsenal menajeri Arsen Wenger'in  Fransız futbolcuyla ilgili kararı, Fenerbahçe'nin transfer çalışmasında belirleyici olacak. 

Wenger, Cesc Fabregas'ın Barcelona'ya dönme olasılığı, Fransız yıldız Samir Nasri'nin de bir başka takıma gitme olasılığı nedeniyle henüz, Diaby'nin transferine izin vermiş değil.

Tecrübeli teknik adam bu futbolculardan bir tanesinin ayrılması durumunda Diaby'i kadroda tutmayı hedefliyor. Nasri ve Fabregas'ın takımda kalması durumunda ise Fenerbahçe'nin bu transfer için önü açılacak.Â

Haberin Devamı

Transferde, yıldız oyunculardan ziyade, genç, çalışkan ve gelecek vaddeden futbolcuları takip eden teknik direktör Aykut Kocaman'ın da bu transferin gerçekleşmesinden yana olduğu öğrenildi.

Fransız yurttaşı olan ve Paris'te doğan 25 yaşındaki Diaby, orta sahada hem defansif hem de hücuma yönelik olarak oyunun iki yönünü de oynayabilme özelliğiyle dikkat çekiyor. Güçlü fiziği ve hava toplarında etkinliği olan Fransiz futbolcu, daha çok ileriye dönük oynamayı seviyor. Gol paslarıyla da dikkat çeken Abou Diaby, sol tarafta da oynuyor; ancak Arsenal'in şu anki 4-4-3 sisteminde merkez oyuncu olarak görev alıyor.

Fransa'nın en ünlü futbol merkezi ve Fransız Milli Takımı'nın kamp alanı olan Clairefontaine Academy'den yetişen genç futbolcu, Fransa'nın 19 Yaşı Altı Milli Takımı'nın kaptanı olarak 2005 Avrupa Şampiyonası'nda yer aldı. Güney Afrakia'daki 2010 Dünya Kupası'nda Fransa takımındaydı.

Abou Diaby, daha önce Fransa'nın Auxerre ve Paris Saint-Germain takımında oynadı. 2006 yılının Ocak ayında ise Arsenal'a transfer oldu.

Diaby'nin sözleşmesi 2015 yılına kadar devam ediyor...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!