F. Bahçe Avrupa şampiyonu olur

Güncelleme Tarihi:

F. Bahçe Avrupa şampiyonu olur
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2013 00:04

NBA’in efsane basketbolcusu Peja Stojakovic’ten iddialı açıklama geldi.

Haberin Devamı

Sarı lacivertlilerin, vatandaşı Obradovic’le Euroleague’i kazanabileceğini savunan Sırp yıldız, formülü de hemen ekledi: “Eğer sabır gösterirlerse...”

NBA’in efsane oyuncularından Peja Stojakovic, Fenerbahçe Ülker’in yeni başantrenörü vatandaşı Zeljko Obradovic’in başarılı olacağına inandığını söyledi. Türk basketbolunu çok beğendiğini dile getiren eski yıldız, “Türkiye’de her zaman kaliteli oyuncular çıkıyor. THY Euroleague’de ise maalesef başarı yakalayamadılar. F.Bahçe Ülker bunu başarabilir. Eğer sabır gösterilirse Obradovic ile Fenerbahçe özlenen Avrupa şampiyonluğunu yakalayabilir” dedi.

‘HİDO TÜRKİYE İÇİN ÇOK ŞEY YAPTI’

BİR dönem aynı takımda forma giydiği A Milli Basketbol Takımı’nın kaptanı Hidayet Türkoğlu’na da destek veren Sırp basketbol adamı şöyle konuştu: “Hido’nun NBA’de inanılmaz bir kariyeri oldu. 14 yıldır NBA’de oynamak bir Avrupalı için kolay değil. Hidayet, gurur duyulacak çok büyük bir kariyere sahip. Başarısızlıktan dolayı Hido’yu eleştirmemek gerekir. Onu eleştirirken dozunu ayarlamak lazım. Çünkü kendisi Türkiye için çok şey yaptı. Son 12 senedir hiçbir yazı atlamadan her sene özveriyle gelip milli takımda oynadı.”

Haberin Devamı

‘BEN MİLLİ TAKIM’I REDDETMEZDİM’

AYRICA Enes Kanter örneği üzerinden NBA’de oynayan Avrupalı basketbolcuların milli takımlarda oynamaya soğuk bakmasını da eleştiren Stojakovic, “NBA’de oynayan yeni nesil Avrupalı basketbolcular milli takımlarında oynamayı reddedebiliyor. Sırbistan’da da birçok genç oyuncu kariyerleri ilerlememiş olsa da milli takımda oynamak istemiyor. Kendilerini olduklarından daha iyi görüyorlar. Benim içinse milli takımda oynamak terapi gibiydi. Yorgunum demeden gelip oynardım” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!