EYOF maratonu başladı

Güncelleme Tarihi:

EYOF maratonu başladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2017 21:36

Türkiye’nin ev  sahipliğinde Erzurum’da yapılacak 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) bu akşam Kazım Karabekir Stadyumu’nda düzenlenen müthiş bir görsel şovla start aldı.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, EOC Başkan Vekili Janez Kocijancic’in birlikte verdiği start ardından milli sporcu Serdar Deniz’in yaktığı olimpiyat meşalesiyle oyunlar resmen başladı.  Törene Sağlık Bakanı Recep Akda, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de katıldılar. Açılış töreninde Oyunlara katılan tüm ülke sporcuları bayraklarıyla yürüyüş yaptı ve halka tanıtıldılar. Lazer şovu, Wushu gösterisi, Bisiklet şovmeni Şener Kaya , 7 kişilik Karizma Şov ekibi gösteriler yaptılar. 

GENÇ SPORCULAR MADALYA PEŞİNDE 
34 Avrupa ülkesinden yaşları 14-18 arasında değişen 650’si sporcu 1311 kişinin katılımıyla gerçekleşecek organizasyon  ‘Yıldızlar Erzurum’da Parlıyor’ sloganıyla start aldı.  6 gün sürecek EYOF 2017’de genç sporcular, Alp Disiplini, Blatlon, Curling, Kayak Koşu, Buz Pateni, Buz Hokeyi, Sürat Pateni, Kayaklı Atlama ve Snowboard branşlarında yarışacaklar. 10 ayrı alanda düzenlenecek.

Haberin Devamı

EYOF maratonu başladı

MASKOT KARBEYAZ
Gençliğe vurgu yapmak amacıyla üzerine Erzurum yerel kıyafetleri giydirilmiş kardan adam figürü maskot olarak seçildi. Dağ ve kır renkleriyle motiflenen maskotun giysisinde renkli iplerle örülen kemer, kolları geniş kaytanla süslü kazeki ve boyundan sarkıtılan gümüş köstek de unutulmadı. Yarışmalara katılan tüm sporculara ön yüzünde Avrupa Olimpiyat Komitesi arka kısmında ise EYOF 2017 Erzurum logoları bulunan madalyalar verilecek.

TÜRKİYE HER BRANŞTA VAR
Türkiye ev sahipliğini yaptığı yarışmalara tüm branşlarda toplam 74 sporcuyla katılacak. 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!