Evet! En çok Arda etkilendi

Haberin Devamı

Seçimi kazandırır şampiyonluk gider

· Devre arasında bu kadar çok transfer yapmak doğru mu?

Eğer seçim varsa, bu kadar transfer yaparsın, hatta daha fazlasını yaparsın. Çünkü G.Saray’ın transfer yapmasındaki sebep sadece eksikleri değil. Cemal Nalga olayıyla başlayan o süreçte camianın tepkisini azaltma amaçlı. Bir söz vardır, “Niyetin neyse sonun da odur” diye. G.Saray Yönetimi bu oyuncuları ne niyetle transfer ettiyse, sonucunu da alacaklardır. Bu transferler seçimi kazandıracaktır ama bu sefer de takımı ve şampiyonluğu kaybedecekler.

Kaptanın performansı ciddi anlamda düştü

· Ara dönemde yapılan transferler takımın dengesini bozdu mu?

YÖNETİM kendini kurtarmak isterken bu transferlerle takımın ahengini ciddi anlamda bozdu. Yeni transferlerin özellikle Arda’ya olumsuz yansıdığını düşünüyorum. Arda yetenekleri itibariyle tek başına bu takımı götürecek bir oyuncu. Yeni transferlerin gelişiyle performansı düştü.

Haberin Devamı

Taraftar Rijkaard’dan daha büyük düşünüyor

· G.Saray teknik patronu Rijkaard, Avrupa için “bonus” dedi...

Herkes “Avrupa kupasında oynayacak santrfor yok. Nonda’yı niye gönderiyorsun?” diye soruyor. G.Saray’ın hocası, “Avrupa’da kimi oynatacağım?” diye düşünmüyor. Onun aklı hala ligde, kafası Jo’nun sakatlanmasına takılmış. “Yalçın, Jo’yu sakatladı” diyor, “Benim için lig önemli. Diğerleri bonus olur” diyor. Yani kafasında Avrupa’da başarılı olma fikri yok. Sadece ligi düşünüyor. Taraftar ve spor kamuoyu Rijkaard’dan daha büyük düşünüyor.

Jo’nun transferi seçim yatırımı

· Nonda neden gönderildi? Jo neden alındı?

NONDA’nın dizleri benim şu andaki dizlerimden bile kötü. 33 yaşındaki Nonda, 50 yaşındaki insanın dizlerine sahip. G.Saray’ı yarım sezon bile götürebilecek durumda değildi. Gönderilmesindeki tek neden Rijkaard’ın isteği. Jo’nun tamamen bir seçim yatırımı olduğunu düşünüyorum. Ancak o da sakatlandı.

Neill defansı domine edemez

· Lucas Neill, Galatasaray’a ne kattı?

Lucas, Servet ayarında. Zaman zaman Servet’ten akıllı, liderlik vasfına soyunacak bir
oyuncu. Ama hiçbir zaman Bülent Korkmaz, Popescu ya da Song gibi defansı domine edecek,
yönlendirecek bir oyuncu değil. Servet’le ikisi taş gibi çok iyi mücadele eden iki stoper olurlar. Lucas hemen uyum sağladı, sanki 5 yıldır bu takımın oyuncusu gibi.

Haberin Devamı

Dos Santos’un 1.5 aya ihtiyacı var

· Arda varken Dos Santos’a gerek var mıydı?

Dos Santos’un gelişi Arda’nın Avrupa’ya gideceğini gösteriyor. Arda sezon sonuna kadar zaten götürür. Bu arada Dos Santos takıma uyum sağlar. Arda gidince Dos Santos önümüzdeki sezon takıma girer. Bu çerçevede baktığınızda tamam. Avrupa kupalarını, ligi düşünülerek yapılmış bir transfer diyorsan, Dos Santos’un en az 1,5 aya ihtiyacı var. Arda’yı satmayacak olsalardı Dos Santos’u almazlardı.

Yazarın Tüm Yazıları