Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
12 adet güllaç yufkası
1,5 litre süt
500 gram şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı gül suyu
1 kase nar tanesi
1 çay bardağı file Antep fıstığı
Nasıl yapılır?
Süt, toz şeker ve vanilyayı tencereye alın.
Altını çok fazla açmadan çeker iyice eriyene kadar karıştıra karıştıra pişirin.
Kaynamadan ocaktan alıp ılınmasını bekleyin.
Ilınınca gül suyunu da süte ekleyip karıştırın.
Tepsinin tabanına biraz süt gezdirip üzerine parlak tarafı üste gelecek şekilde bir güllaç yaprağı yerleştirin.
Yeniden süt gezdirip yeniden güllaç yaprağı koyun.
Bu şekilde 6 kat güllaç dizdikten sonra file Antep fıstığını serpin.
Üzerine yeniden her biri sütle ıslatılmış 6 kat güllaç yaprağı serin.
Kalan sütü de tatlının üzerine gezdirin.
Tepsiyi birkaç saat buzdolabında soğutun.
Ardından dilimleyip üzerine Antep fıstığı ve nar taneleri serperek servis edin. Afiyet olsun...