Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
3 adet limon
2 litre su
1 büyük kahve fincanı toz şeker
1 su bardağı karpuz suyu
5-6 dal nane
Nasıl yapılır?
Limonları 1 saat buzdolabında beklettikten sonra kabuklarını rendeleyin.
Rendelenmiş kabuğun üzerine şekeri serpin.
Limon aromasının şekere geçmesi için karışımı elinizle yoğurun.
Şekerli karışımın üzerine limonların suyunu sıkın.
Karpuzu çekirdeklerini ayıklayıp blender'dan geçirin.
Karpuz püresini de limon kabuklarına ekleyin.
Son olarak 2 litre suyu ve nane yapraklarını da ilave edip güzelce karıştırın.
Süzgeçten geçirdiğiniz limonatayı 3-4 saat buzdolabında bekletin.
Ardından buzlu bardaklarda soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun...