Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
1 kilogram patates
1 şişe maden suyu
1 yemek kaşığı sirke
Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Nasıl yapılır?
Patatesleri soyup incecik doğrayın.
Bir kaseye soğuk su doldurup içine sirke ilave edin.
Patatesleri bu suda yarım saat kadar bekletin.
Ardından patatesleri bol suyla yıkayıp maden suyuna koyun.
Birkaç dakika maden suyunda beklettiğiniz patatesleri süzüp kurulayın.
Sıvı yağı kızdırıp patatesleri yağa aktarın.
Kapağı açık halde altın rengi olana kadar kızarttığınız patatesleri kevgirle alıp kağıt havlunun üzerine çıkarın.
Yağı süzülen patatesleri tuzlayıp tabağa alın. Kızarmış patatesiniz hazır. Afiyet olsun…