Euro Calcio:"Cimbom, Türkiye'nin gururu, Milan'ın kabusu"

Güncelleme Tarihi:

Euro Calcio:Cimbom, Türkiyenin gururu, Milanın kabusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2001 00:00


"Euro Calcio" İtalyan aylık futbol dergisi Galatasaray'a dört sayfa ayırarak "Türkiye'nin gururu, Milan'ın kabusu" yorumu yaptı.
Haberin Devamı

İtalya'da yayınlanan aylık futbol dergisi "Euro Calcio" son sayısında Galatasaray'a dört sayfa ayırarak "Cimbom Türkiye'nin gururu, Milan'ın kabusu" yorumu yaptı.

Galatasaray'ın Kurucusu Ali Sami Yen'den bu yana tarihini İtalyan okuyucularına anlatan dergi sarı kırmızılıların Avrupa'da gerçek çıkışını 70 li yıllarda Teknik Direktör Brian Birch yönetiminde yaptığını öne sürdü. Turgay Şerek İsfendiyar, Metin Oktay gibi simge olmuş futbolculara sahip Galatasaray'ın seksenli yıllarda Simoviç'li, Prekazi'li, Tanju Çolak'lı, Mustafa Denizli yönetiminde ki kadrosu ile Avrupa'da "Büyük olma" sinyalleri verdiğini, ardından da Fatih Terim ile "Büyük düşü " yakaladığına değinerek sonunda UEFA Kupası'nı kazandığını ve Türkiye'nin gururu haline geldiğini yazdı. Milan'ın kabusu Galatasaray'ın üç dakika'da İtalyan takımının gerek Şampiyonlar Ligi'ne, gerekse UEFA Kupası'na katılmasını engelleyerek inanılmaz bir şok yarattığını ve bunun kabus haline dönüştüğüne yer verdi.

Güzide takımı Fatih Terim'den devralan Romen Mircea Lucescu'nun da Real Madrid'i devirerek Süper Kupa'ya imza attığını hatırlatan "Euro Calcio" dergisi, "Galatasaray Avrupa futbolunu özellikle yerli oyuncularının gücü ile feth etti yorumunu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!