Eşkıya’ya rakip mi geliyor?

1996 yılından beri beklediğimiz mutlu haber geldi. Yavuz Turgul sinema filmi çekmek için setlere dönüyor.

Turgul’un Eşkıya filmi bundan 8 yıl önce sinemaları sallamış ve 3 milyonu aşkın izleyicisiyle en çok izlenen film rekorunu eline almıştı. Ve şimdi Yavuz Turgul, öyküsünü kendi yazdığı Yürek Yarası’yla yeniden karşımızda.

Most Production ve Filma-Cass ortak yapımı olan Yürek Yarası ünlü isimleri bir araya getiriyor. Turgul’un vazgeçmediği usta oyuncu Şener Şen tabii ki bu filmde de başrolde. Şen, Güneydoğu’dan İstanbul’a gelen ve taksi şoförlüğüne başlayan emekli bir öğretmen olarak çıkacak karşımıza. Meltem Cumbul’u ise pavyon şarkıcısı rolünde izleyeceğiz. Filmde bol şarkı, türkü söyleyecek olan Cumbul bu şarkılar üzerinde harıl harıl çalışıyormuş. Yürek Yarası’nda Sümer Tilmaç, Erdal Tosun, Devin Çınar, Güven Kıraç ve Timuçin Esen gibi ünlü isimler de var.

Çekimlerine 7 Haziran’da başlanacak filmin başı ve sonu Güneydoğu’da, kalan kısmı ise İstanbul’da Samatya’da çekilecek. Sonbaharda vizyona girmesi beklenen Yürek Yarası’yla ilgili olarak yapımcılarla konuştum. Eşkıya’nın başarısını yakalamak gibi bir takıntıları olmadığını söylediler. Hem ağlatıp hem de güldürecek olan Yürek Yarası’nın keyifle izlenecek kaliteli bir yapım olacağından eminler. Hikaye onları mutlu etmiş ve filmin çekimlerine başlamak için sabırsızlanıyorlar. Ortaya beklendiği kadar güzel ve kaliteli bir film çıkarsa, son Yavuz Turgul-Şener Şen ortaklığı Eşkıya’nın rekorunu zorlayabilir.

Bridget Jones’un üçüncü günlüğü

Soğuk Dağ
Oscar’lı Renee Zellweger, namı diğer Bridget Jones, günlüğünden bir türlü kopamıyor. Bridget Jones’un Günlüğü filminin devamı olan Edge of Reason şu sıralar yapım aşamasında. İlk filmin bittiği yerin dört hafta sonrasından başlayan Edge of Reason’da Bridget Jones’un Mark Darcy ile olan ilişkisinin bozulduğunu göreceğiz. Jones, Darcy’i tanıdıkça hayal kırıklığına uğramaya başlayacak. Ve tabii yeni bir aşk, yeni bir iş, yine gülecek bir neden araması uzun sürmeyecek.

Colin Firth ve Hugh Grant bu devam filminde de var. Gelelim şu sıralar dedikodu kazanını kaynatan üçüncü Bridget Jones filmine. Yazar Helen Fielding üçüncü romanı yazmaya hazırlanıyormuş. Onlarca kilo almasından ve çekimler nedeniyle evinden uzakta olmasından yakınan Renee Zellweger’in mızmızlanmaları ise sona ermiş. Zellweger, Bridget Jones’un Günlüğü serisinin üçüncü filmi için yeşil ışık yakmış.

Tom Cruise Marslılar’a karşı

Azınlık Raporu
(Minority Report) filminde ortaklaşa başarılı bir iş çıkaran süperstar Tom Cruise ve yönetmen Steven Spielberg, H G Wells’in uzaylı istilasını konu alan romanı Dünyaların Savaşı (The War of the Worlds) için tekrar güçlerini birleştirmeye hazırlanıyor. Wells’in 1898 yılında yazdığı romanından uyarlanacak olan filmde E.T.’de olduğu gibi dost uzaylılar yok, aksine dünyayı yakıp yıkmaya hazırlanan istilacı Marslılar var.

Filmin çekimlerine 2005’in son aylarında başlanması bekleniyor. Ünlü romandan uyarlanacak senaryoyu Jurassic Park ve Örümcek Adam’ın da senaryolarını yazan David Koepp kaleme alacak. Dünyaların Savaşı 1953 yılında Byron Haskin tarafından beyaz perdeye uyarlanmıştı.

Kim korkar hain kurttan

Universal Pictures, Kırmızı Başlıklı Kız
(Little Red Riding Hood) hikayesini farklı bir yorumla beyaz perdeye taşıyacağını açıkladı. Wild Brain’in fikrinden yola çıkılarak çekilecek olan filmin adı Büyük Kötü Kurt (Big Bad Wolf) olacak.

Filmin adına bakarak kötü bir kurtla karşılaşacağınızı bekliyorsanız fena halde yanılıyorsunuz. Büyük Kötü Kurt, Kırmızı Başlıklı Kız hikayesini tamamen tepetaklak edecek ve sinemalara masum bir kurt getirecek. Senaryosunu Mike Glock’un yazacağı filmde kurda yardım elini uzatacak kişi ise Kırmızı Başlıklı Kız’dan başkası değil.

Beyaz perdeden inciler...

‘Elindekinin değerini kaybedene kadar anlayamazsın.’ (İkili Oyun-The Thomas Crown

Affair, Yön: John

McTiernan, 1999)

Bunu biliyor muydunuz?

Toplam 28 kez değişik dalda ödül ve 6 kez de özel Oscar alan Walt Disney (1901-1966) Oscar’ı en çok kazanan sanatçı oldu.
Yazarın Tüm Yazıları