Eskişehirspor 1-1 Fenerbahçe

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirspor 1-1 Fenerbahçe
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2012 14:00

Spor Toto Süper Lig 12. haftasında oynanan Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında yaşananlar büyük tartışmalara neden olurken mücadele 1-1'lik beraberlikle sona erdi. Karşılaşmada tartışmalara neden olacak bir penaltı bir de kırmızı kart kararı verilirken sarı lacivertliler Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada kazanarak zirveye bir adım daha yaklaşma şansını değerlendiremedi.

Haberin Devamı

MAÇTAN KARELER / Semih Bahadır'ın objektifinden...

Fenerbahçe'de Caner Erkin, 26. dakikada yaşadığı hava topu mücadelesi sonrası hakem Fırat Aydınus'un ani kararıyla kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Evsahibi ekip Eskişehirspor'da Necati Ateş 45+5. dakikada penaltıdan takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona ererken Caner Erkin'in kırmızı kart görmesi nedeniyle 26. dakikada 10 kişi kalan Fenerbahçe, 57. dakikada Moussa Sow'un harika golüyle 1-1'lik beraberliği yakaladı.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında iki takım da yakaladıkları pozisyonları değerlendiremeyince mücadele bu skorla sona erdi.

Fenerbahçe gelecek hafta sahasında Gençlerbirliği ile karşılaşırken Eskişehirspor deplasmanda Trabzonspor'a konuk olacak.

KOCAMAN: "YAZIKLAR OLSUN"

Haberin Devamı

YANAL: "1 PUAN ALDIK  PUAN KAYBETTİK"

MAÇTAN NOTLAR

Stat: Atatürk
Hakemler: Fırat Aydınus, Cem Satman, Aleks Taşçıoğlu
Eskişehirspor: Boffin, Veysel (Dk. 71 Burhan), Servet, Diego, Dede, Hürriyet, Alper, Tello, Kamara, Necati, Erkan (Dk. 46 Akaminko)
Fenerbahçe: Volkan, Hasan Ali, Bekir, Mehmet Topal, Yobo, Sow, Kuyt, Meireles, Baroni (Dk. 79 Sezer) (Dk. 90 3 Selçuk), Gökhan (Dk. 80 Mehmet Topuz), Caner
Goller: Dk. 45 4 Necati (penaltıdan) (Eskişehirspor), Dk. 57 Sow (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Dk. 27 Caner (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 89 Alper, 90 3 Diego (Eskişehirspor), Dk. 73 Meireles (Fenerbahçe)

PUAN DURUMU

Eskişehirspor 1-1 Fenerbahçe


FENERBAHÇE'DEN TWEET'Lİ TEPKİ

Fenerbahçe, Moussa Sow'un attığı golle Eskişehirspor karşısında 1-1'lik beraberliği yakalarken sarı lacivertli kulübün resmi twitter hesabından ilginç bir tepki geldi.

Sow'un golünü duyuran Fenerbahçe twitter hesabı, tweet'in sonuna "Hakem Fırat Aydınus'un" kararı ile Takımımız 10 kişi oynuyor" yazarak ironik bir biçimde tepki gösterdi.

Eskişehirspor 1-1 Fenerbahçe


STATTA ARAMA YAPILDI

Karşılaşma nedeniyle Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde haftalık izinler kaldırıldı. Polisler stat içerisinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli bomba uzmanları taraftarlar içeriye alınmadan önce stadyumda arama yaptı. Pet şişe, madeni para ve çakmakla sadyuma girilmesine izin verilmedi.

Haberin Devamı

AYDINUS'LA TEK GALİBİYET

Fırat Aydınus son 2 sezonda Fenerbahçe'nin 8 lig maçını yönetti. Fenerbahçe bu maçlarda sadece 1 kez (GS:1 FB:2) kazandı.

BİLETLERE TEPKİ

Her iki takımın taraftarları da karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi. 15 bin kişilik stadyum doldu. Fenerbahçeli taraftarlarlardan bazıları misafir tribün bilet fiyatlarının 100 lira olmasına tepki gösterdi. Eskişehirspor Kulübü yönetimi Fenerbahçe maçı için bilet fiyatlarını açık tribün 50, kapalı ve misafir tribünü 100, Vip tribünleri de 125, 150 ve 200 lira olarak belirledi.

AZİZ YILDIRIM GELMEDİ

Karşılaşmayı AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker de izledi. Önceki sezonlarda sürekli olarak Eskişehirspor-Fenerbahçe maçını izlemeye gelen Aziz Yıldırım bu maç için Eskişehir'e gelmedi. Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Fenerbahçeli yöneticilerle karşılaşmayı izledi.

STOCH YEDEK KALDI

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman sakat olan kaleci Volkan'a ilk 11'de yer verdi. Kocaman, Stoch'u ise yedek kulübesinde bekletti.

AKAMİNKO'NUN YERİNE VEYSEL SARI

Eskişehirspor'da ise ülkesinin milli takım kampına katılıp gelen defans oyuncusu Akaminko, yedekler arasında oturdu. Teknik direktör Ersun Yanal, Akaminko'nun yerine Veysel Sarı'ya ilk 11'e şans verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!