Eşcinseller futbolcu olmasın

Güncelleme Tarihi:

Eşcinseller futbolcu olmasın
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2010 00:00

“Eşcinseller diğer spor dallarında bulunabilirler. Ama futbolda olmaz. Eşcinselliğini açıklayan futbolcu, takımını rahatsız eder.”

Haberin Devamı

ALMANYA’nın önde gelen futbol adamlarından, Schalke 04 Kulübü’nün eski menajeri Rudi Assauer, çok tartışılacak bir açıklamada bulunarak, eşcinsellerin futbolcu olmaması gerektiğini söyledi. Eşcinsel kimliğini açıklayan futbolcuların, takım arkadaşlarını ve seyircileri rahatsız edeceğini öne süren Assauer, “Eşcinseller diğer spor dallarında bulunabilirler. Ama futbolda olmaz” dedi. Futbol oynadığı ve menajerlik yaptığı dönemlerde eşcinsel bir futbolcu tanıdığını belirten Assauer, “Werder Bremen’deyken takım masörümüz eşcinseldi. Yanına gittim ve kendisine ‘Bana bir iyilik yap. Ve kendine yeni bir iş bul’ dedim” açıklamasını yaptı. Alman Futbol Federasyonu Hakem Kurulu Üyesi Manfred Amerell’in, hakem Michael Kempter’e cinsel tacizde bulunduğunun ortaya çıktığını hatırlatan Assauer, “Yaşananlar federasyonun itibarını zedeledi. Olaya adı karışan hakem artık maç yönetemez. Hakem Kurulu Üyesi de artık görev yapamıyor” diyerek haklılığını savundu.

Haberin Devamı

Assauer cahil!

RUDi Assauer’in açıklamalarına en sert tepki Berlin Senatosu Göçmen Eşcinseller Birliği Sözcüsü Hakan Taş’tan geldi. Taş, “Böyle bir ayrımı ancak sağlıksız kafalar yapabilir. Eşcinselliği hala hastalık olarak göstermek büyük cahillik” dedi. Eşcinsel olduğunu açıklayan ilk futbolcu, İngiliz Justin Fashanu idi. Japon Hidetoshi Nakata da eşcinsel olduğunu ilan etmişti.

Dinçdağ: Adam gibi adamım

TÜRKİYE’de eşcinsel olduğunu açıklayan ilk futbol hakemi olan Halil İbrahim Dinçdağ, Rudi Assauer’in görüşleri ile ilgili olarak, “Ben adam gibi adamım. Eşcinsellerin yaşadığı pekçok sorun var. Bu sorunlar da onlardan birisi” yorumunu yaptı.

NE DEDİLER?

Erman TOROĞLU: Mahsuru yok

BAZI özel kanallarda eşcinsellikle ilgili filmlere rastlıyorum, hayretler içinde kalıyorum. Nedeni; adamlar öyle vücut çalışıyorlar ki, çok kadın o vücutlara imrenir. Ama onlar hem cinslerine bayılıyorlar. Ama bazı erkekler de bunların sayısının artmasını istiyorlar, ki güzel kadınlar kendilerine kalsın. Bana göre bir mahsuru yok.

Feyyaz UÇAR: Ayrım yapılmamalı

Haberin Devamı

FUTBOLU herkes oynayabilir. Bir ayrım yapılması doğru değil. Futbolun kendine göre kuralları zaten var. Fazlasına gerek yok. Kurallarına uyan herkes oynayabilir. Kadınlara yasak değil, eşcinsellere neden olsun.

Hakan ÜNSAL: Nakata’yı unutmayın

Rudi Assauer niye, “Eşcinseller futbolu oynamasın” diyor, anlamadım. Japon futbolcu Nakata vardı mesela. Eşcinseldi ama futbolculuğu çok iyiydi. Ben işin futbolculuğuna bakarım. Bir mahsuru yok.

Kanat ATKAYA: Irkçılıktan farksız

FUTBOL dünyası eşcinselliği tabu olarak kabul ediyor. Futboldaki eşcinseller çıkıp, bu kimlikleriyle boy göstermedikçe bu algının değişmesi de zor. Şahsi fikrim ırkçılık gibi bir düşünce bu. İnsanlar cinsel kimlikleriyle değil tüm varlıklarıyla futbol oynarlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!