Erzurum uçuyor

Güncelleme Tarihi:

Erzurum uçuyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2011 00:00

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları Erzurum’un ev sahipliğinde bugün başlıyor.

Haberin Devamı

AY YILDIZLI KARDELENLER

ANADOLU ATEŞİ'NDEN ERZURUM'A ÖZEL GÖSTERİ

ANADOLU ATEŞİ'NİN GÖSTERİSİNDEN FOTOĞRAFLAR

ERZURUM'DA SON HAZIRLIKLAR YAPILIYOR

Yenilenen Cemal Gürsel Stadı’nda saat 19.30’da yapılacak açılış törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

6 Şubat’a kadar sürecek oyunlar TRT ekranlarında olacak

ERZURUM’un ev sahipliğinde düzenlenecek 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları bugün başlıyor. “Anadolu’nun zirvesinde buluşalım” sloganıyla dünyanın dört bir yanından gelen üniversiteli sporcuların buluşacağı beyaz şölenin startı, saat 19.30’daki görkemli bir açılış töreniyle verilecek.
Bayrağımızı
Oğlago taşıyacak
Kış Oyunları’nın 2007 yılında Erzurum’a verilmesiyle başlayan heyecan, bu akşam Cemal Gürsel Stadı’nda yapılacak olan görkemli bir törenle doruğa çıkacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oyunların başladığını ilan edecek. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da eşleriyle katılacağı kış oyunları 6 Şubat’a kadar sürecek.
Heyecan dorukta
Açılışta, Türk Bayrağı’nı kayaklı koşuda mücadele edecek Sabahattin Oğlago taşıyacak. Universiade Erzurum-2011 meşalesi ise Dünya Supersport Şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 84 kiloda dünya şampiyonu  grekoromen stil güreşçi Selçuk Çebi, dünya şampiyonasında sayı kraliçesi unvanını elde eden voleybolcu Neslihan Darnel ve 2008 Pekin Paralimpik Olimpiyatı’nda şampiyon olan bedensel engelli okçu Gizem Girişmen’in elinde olacak. Törende, sporcu andını milli kayakçı Tuğba Daşdemir, hakem andını ise buz hokeyi uluslararası hakemi Ece Esen okuyacak.

Haberin Devamı

DAKİKA DAKİKA AÇILIŞ PROGRAMI

- 19.40 Stada Universiade Bayrağı’nın girişi.
- 19.48 İstiklal Marşı ve bayrak töreni.
- 20.30 Sporcuların stada girişi.
- 20.33 Organizasyon Komitesi Başkanı’nın ’Hoş geldiniz’ mesajı.
- 20.36 FISU Başkanı George Killian’ın açılış konuşması.
- 20.39 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün oyunların başladığını duyurması.
- 20.48 FISU Bayrağı’nın stada getirilmesi.
- 20.52 Milli Kayakçı Tuğba Daşdemir’in sporcu andını söylemesi.
- 20.54 Buz hokeyi uluslararası hakemi Ece Esen’in hakem andını okuması.
- 21.00 Kenan Sofuoğlu, Neslihan Darnel, Selçuk Çebi, Gİzem Girişmen’in meşaleyi stada getirmeleri.
- 21.30 Gösteriler.
- 22.15 Hadise konseri ve havai fişek gösterileri.

Haberin Devamı

Atatürk’ün yüzünü güldürdük

KAYAKLA atlama kulelerinde dün yapılan antrenmanı izleyen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak sporcuları göstererek, Atatürk’ün dediği ‘muassır medeniyet seviyesi’nin bu olduğunu belirtti. Özak, “En büyük Atatürkçü biziz. Türk parasına bakın. Mustafa Kemal Atatürk’ün yüzü altı sıfır atıldıktan sonra güldü. Böylesine bir organizasyonu almak çok zor” diye konuştu.

Dünya gençleri Erzurum’da

OYUNLARA 58 ülkeden 3 bine yakın sporcu katılacak. Türkiye 11 branşta 73’ü bayan, 79’u erkek toplam 153 sporcuyla yarışacak.

Rusya’nın bayrağı yarıya indirildi

OYUNLARA 176 sporcu, 81 yönetici olmak üzere toplam 257 kişiyle katılacak en kalabalık kafile olan Rusya’nın bayrağı Moskova’da yaşanan Domodedovo Havalimanı’ndaki kanlı saldırı nedeniyle yarıya indirildi. Olimpiyat köyünde hayatını kaybeden 35 kişi için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Haberin Devamı

Açılış töreni biletleri karaborsada 500 lira

İNTERNET üzerinden satışa sunulan ve ilk 3 günde tükenen açılış töreni biletleri fırsatçıları harekete geçirdi. Erzurum’a gelenler, sosyal paylaşım ağı Facebook üzerinden ‘yaşasın serbest piyasa ekonomisi’ notu yazarak karaborsa satış yapanları cesaretlendirdi. 20 liradan satılan biletler, karaborsada 500 liraya kadar alıcı buluyor. Evlerini turizme açanlar da odaları internet üzerinden pazarlıyorlar.

Dadaşların en büyük ilgisi artistik patinaja

ERZURUM’da en çabuk tükenen biletler artistik patinaj müsabakalarınınki oldu. Sporseverler, artistik patinajın ardından en fazla kayakla atlama, snowboard ve buz hokeyine ilgi gösterdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!