Erzincan'da tenis ateşi

Güncelleme Tarihi:

Erzincanda tenis ateşi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2010 17:46

Türk tenisine yeni bir heyecan katmak için Türkiye Tenis Federasyonu ve Erzincan Valiliği’nin ortaklaşa düzenlediği ERGAN En iyi Sekiz Tenis Turnuvası sonuçlandı.

Erzincan’da erkekler ve bayanlarda Türkiye klasmanının üst sıralarında yer alan en başarılı isimlerin katıldığı ve beş gün süren En iyi Sekiz turnuvası Ankara Tenis Kulübü’nden Ergün Zorlu ve ENKA’lı Melis Sezer’in şampiyonluğu ile sonuçlandı.

Erkeklerde şampiyonluğu kazanan Ergün Zorlu, grup maçında Anıl Yüksel’e 6-1, 0-6 ve 10/3 yenilmesine karşın, Barkın Yalçınkale’yi 7-5, 6-2, Sercan Şencan’ı da 6-2 ve 6-0 yenerek finale kaldı. Diğer grupta ise Yuna Tuna Altuna, Haluk Akkoyun’u 7-5, 6-0, Arda Saran’ı 6-1, 6-1, Korhan Ural Ateş’i ise 6-7, 6-2 ve 10/3 yenip finalist oldu. Final karşılaşmasında Ergün Zorlu, Altuna’yı 6-4, 6-1 yenerek şampiyonluğa uzanırken, Anıl Yüksel’i 6-2, 6-1 ile geçen Haluk Akkoyun üçüncülüğü elde etti.

Bayanlarda ise Melis Sezer, dört maçını da set vermeden kazanıp birinci oldu. Sezer, grup maçında Eylül Benli’yi 7-5, 6-0, Sena Doğru’yu 6-1, 6-3, Cemre Anıl’ı da 6-2, 6-0 yenerken, finalde TED Kulübü’nden Başak Eraydın’a 6-4, 6-2 ile üstünlük sağladı. Bayanlardaki üçüncülük maçında ise İTK’dan Eylül Benli, Ece Yavuz’u 7-5, 4-6, 10/8 ile geçti ve podyuma çıktı.

ERGAN En İyi Sekiz turnuvasının final gününde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Erzincan Valisi Abdülkadir Demir ve Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç da tribündeydi. Ödül töreninde konuşan  Bakan Yıldırım,  "Tenis, Erzincan için bir lüks değil. Erzincan'da isteyen herkes bu tesislerde tenis oynayabiliyor” ifadelerini kullanırken, Kadından Sorumlu Devlet Bakanı Kavaf  ise iki yıldır büyük bir keyif alarak oynadığı tenisi herkese tavsiye ettiğini belirtti.

Tören esnasında yetkililere bilgi veren Vali Abdülkadir Demir ise, geçen yıl kasım ayında açılan tenislerinde şu anda 64 kişinin sürekli tenis oynadığını söylerken, kentteki spor kültürüne katkılarından dolayı Bakan Yıldırım ve TTF Başkanı Uluç’a teşekkürler etti.

Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç da, yaptığı konuşmada ilk defa geldiği Erzincan’da çok güzel iki gün geçirdiğini ve kentte tenise olan sevgiye hayran kaldığını belirtti.
Final maçlarının ardından PTT Genel Müdürü Osman Tural’ın turnuva için bağışladığı 30 bin TL para ödülü sporculara dağıtıldı. Bu ödül, Türkiye’de bugüne kadar yerli bir tenis turnuvasında verilen en yüksek para ödülü olarak da tarihe geçti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!