Erzincan Aydın Doğan Vakfı Spor Salonu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Erzincan Aydın Doğan Vakfı Spor Salonu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2010 14:48

AYDIN Doğan Vakfı tarafından Erzincan Milliyet Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesinde yaptırılan Aydın Doğan Vakfı Spor Salonu bugün törende hizmete açıldı.

Açılışa katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “40 bin okulumuza geniş bant internet erişimi yaptık. Okullardaki internet kullanımının parasını da biz karşılıyoruz. Eğer sizden para alıyorlarsa vermeyin. Alıyorlar mı para? Alan varsa bana haber verin hemen canını yakarım. Tepe tepe sadece spor salonunu değil, bilgisayarı da kullanın” dedi. Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı da “Sayın Aydın Doğan’ın lise eğitimini burada yapmasından dolayı Erzincan’a ayrı bir önem veriyoruz. Burada depremden sonra iki okul yaptık, yurt binası yaptık. Şimdi de spor salonu açıyoruz” diye konuştu. Öğrenciler adına bir konuşma yapan Zeynep Akgün de “Bu adım umutlandırdı bizi. Geleceği düşünen birilerinin olması bizi hayata yeniden bağladı” ifadesini kullandı.

Erzincan Milliyet Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesinde yapılan açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende öğrenciler adına bir konuşma yapan Milliyet Anadolu Öğretmen Lisesi 11 Fen-C sınıfı öğrencisi Zeynep Akgün, “Bir umut düştü toprağa, bir yaprak yeşerdi güneşe kana kana ve insanlık ümitlendi belki de kavuşmak için aydınlığa” dedi. Bu salonun açılışının kendilerini umutlandırdığını belirten Akgün, “Geleceği düşünen birilerinin olması bizi hayata yeniden bağladı. Sen varsın, ben varım, artık biz varız. Ardımızda ise bizleri düşünen birileri daha var. Ben ve benim gibi düşünen bir çok arkadaşımdan minnet ve onur getirdim. Geleceğe bu meşalenin ardından yürüyeceğinden emin olunacak sözler, yeminler. Şundan emin olabilirsiniz, sizler bizlere sımsıcak bir yuva açtınız. Bizler sizlerden aldığımız bu sıcaklığı tüm Anadolu’ya hatta tüm dünyaya açacağız” dedi.

FETVACI: SİZDEN ŞAMPİYONLUKLAR BEKLİYORUM

Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Aydın Doğan Vakfı’nın ülkemizde eğitimi, kültürü, sanatı ve sporu desteklemek için kurulduğunu hatırlattı. Bu amaca yönelik yatırımların yüzde 80’ini eğitime ayırdıklarını belirten Fetvacı, “Sayın Aydın Doğan’ın lise eğitimini burada yapmasından dolayı Erzincan’a ayrı bir önem veriyoruz. Burada depremden sonra iki okul yaptık, yurt binası yaptık. Şimdi de spor salonu açıyoruz. Bu tesislerin kalitesi aynı zamanda da içindeki yöneticilerin ve öğrencilerin kalitesiyle ortaya çıkıyor. Bu lise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından model okul seçilmiş, Anadolu Öğretmen Liseleri arasında her zaman ilk 10 arasına girmiş, her türlü yardımı ve övgüyü hak eden bir okul olmuştur” dedi.

Candan Fetvacı, Aydın Doğan Vakfı Spor Salonu’nun 540 metrekare üzerinde kurulu olduğunu da belirterek şunları söyledi: “Bu salon, radyal ısıtma sistemiyle bu bölgede spor salonlarının çözümü için bir öneri, bir örnek olarak yapılmıştır. Anladığım kadarıyla da memnuniyet verici neticeler elde edildi. Sizlerden bu salonu tepe tepe kullanmanızı, eskitmenizi, kız ve erkek voleybol, basketbol takımlarıyla, folklor ekipleriyle sürekli yararlanmanızı istiyorum. ‘Burası eskidi bozuldu bize yenisini yap, bize yeni top al’ demenizi, şampiyonluklar kazanmanızı bekliyorum. Kupalar benden, şampiyonluk sizden. Aydın Doğan Vakfı bu çalışmalarını ancak bir ekip ruhu içinde yapabilmektedir. Sizler de genç sporcular olarak ekip ruhunu öğreneceksiniz, sportmen insanlar olarak yetişeceksiniz. Ekip anlayışı içinde Doğan Ailesi ve Doğan Grubu'nun sürekli destekleriyle güçleniyoruz. Aydın Doğan Vakfı, aynı zamanda kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapmaktadır. Problemlerin üstesinden hepimiz el ele verirsek gelebiliriz. Sizlerin de ekip ruhuna önem vermenizi, bu anlayışla yetişmenizi ve hayatınızın sonuna kadar bu anlayışı sürdürmenizi rica ediyorum.”

VALİ DEMİR: ÇOCUKLARIMIZ AYDIN YÜZLÜ

Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, “Erzincan’da diğer sektörlerde olduğu gibi eğitimle ilgili çok önemli gelişmeler olmaktadır. Matematik Fen dalında üniversiteye yerleştirmede 29’uncu olduk. Bu oranın yükselmesini istiyoruz. Hedefimiz Erzincan’ı eğitimde Türkiye’de ilk 10’da görmek” dedi.

Erzincan'ın, fiziki şartlar bakımından en avantajlı illerden biri olduğunu ve tecrübeli eğitimcilerin bulunduğunu belirten Vali Demir, “Hepsi birer eğitim gönüllüsü. Gençlerimiz topluma ve gelişmelere çok açık aydın yüzlü çocuklarımız. Bu gençler ve ekiple bunu başaracağız. İnanıyorum ki okullar spor salonları, bilişim tesisleri ve kütüphaneleriyle bir bütün olacak. İmkanı olan okul diğer okullarla paylaşacak. Aydın Doğan Bey’i geçen yıl ziyaret ettiğimizde ‘Ben kendimi Erzincanlı sayıyorum, hayatımın önemli bölümü orada geçti’ dedi. Burada yaptığı hizmetler de bunun işareti. Bundan sonra da önemli destekler vereceğine inanıyorum. Bu vesileyle Sayın Aydın Doğan’a ve vakıf yöneticilerine tüm Erzincanlılar adına teşekkür ediyorum” dedi.

BAKAN YILDIRIM: AYDIN DOĞAN DEĞERLİ BİR HEMŞEHRİMİZ

Açılışta konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan’ın önemli eğitim yuvası Milliyet Anadolu Öğretmen Lisesi bünyesinde yapılan spor salonunu açıp gençlere teslim edeceklerini söyledi.

Hizmet kervanının Erzincan’da ve Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi hızla yürümeye devam ettiğini belirten Bakan Yıldırım, “Bu spor salonu sizlere hayırlı uğurlu olsun. Aydın Doğan Vakfı’na, bu güzel hizmetinden dolayı teşekkür ediyorum. Aydın Doğan öğrencilik yılları burada geçmiş, değerli bir hemşehrimiz. Her hemşehrinin olduğu gibi onun da bu topraklara karşı vefa borcu olduğunu her seferinde söyler. Bunu söylemekle kalmamış. Gerek Kelkit, gerek Erzincan’da eğitim alanında yaptığı hizmetleri de biliyoruz. Kendisine bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Bakan Yıldırım, açılışı yapılan spor salonunda 150 öğrencimizin aynı zamanda spor yapacağı tüm donanımlara sahip olduğunu kaydetti, “Her türlü altyapısıyla çok güzel bir salon olmuş. Sayın Vakıf Başkanı’nın söylediği gibi tepe tepe kullanın. ‘Aman halılarına bir şey olur’ diye endişe etmeyin, zaten ‘siz kullanın yenilemek geliştirmek bizden’ dedi vakıf başkanı, garantiyi verdi” dedi.

Törene katılan öğrencilere “Büyük Atatürk’ün söylediği muasır medeniyetler seviyesine ülkemizi taşıyacak olan nesil sizsiniz” diye seslenen Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onun için sizin ihtiyacınız olan her türlü işi yapmak, hizmeti görmek de bizim boynumuzun borcudur. Bunun için ‘gelecek bilişimle gelecek’ dedik, bilişime yatırım yaptık. Bilişimin sahibi de gençlerdir. Eskiden okullarda alfabe kitapçıklarında bir resim vardı. Bir tahta, orada yazılan harfler ve başında da Atatürk. O resim hepimizin hafızalarındadır. O, büyük bir savaştan çıkmış bütün okumuş yazmış insanının kaybetmiş bir ülkenin okuma yazma seferberliğinin başladığını gösteren bir resimdir. Bu resimle başlayan seferberlik yüzde 90’ların üzerine çıktı. Ama bir de baktık ki bizim alfabe okur yazarlığımız meselesini halletmemize rağmen önümüzde başka bir halletmemiz gereken iş var. O da neydi? Bilgisayar okur yazarlığı. Şimdi artık gelişmişlik ölçüsü alfabe okuryazarlığıyla olmuyor gençler. Bilgi toplumunda neredesiniz, ne kadar bilgiye hakimsiniz, ne kadar bilgiyi kullanıyorsunuz? Bunları ölçü olarak esas alıyor, gelişmişlik ölçüsü olarak bunlara bakılıyor. Cumhuriyetin ilk yıllarından bugünlere kadar büyüklerimiz bizleri eğittiler. Şimdi iş size düştü. Bilgisayar okur yazarlığını da bu toplumun tüm kesimlerine siz öğreteceksiniz. Bilişim sizin işiniz. Biz o dönemi kaçırdık. Ahir zaman, eskiden büyükler küçükleri eğitiyordu, şimdi bilgisayar çıktı küçükler büyükleri eğitiyor. Bir yandan kendi geleceğinizi hazırlarken, bir yandan da bizim neslimizi, anne, baba, dede büyükanneyi, bilgi toplumunun bir ferdi yapacak, bilgisayar okur yazarı yapma göreviniz de var. Bu görevinizi ihmal etmeyin. Aksi halde bilgi toplumu projemiz bir başka bahara kalır.”
Bilişimin gençlerle gelişeceğini gördükleri için işe okullardan başladıklarını da ifade eden Bakan Yıldırım, “40 bin okulumuza geniş bant internet erişimi yaptık. Okullardaki internet kullanımının parasını da biz karşılıyoruz. Eğer sizden para alıyorlarsa vermeyin. Alıyorlar mı para? Alan varsa bana haber verin hemen canını yakarım. Tepe tepe sadece spor salonunu değil, bilgisayarı da kullanın” dedi.

Bakan Yıldırım, Türkiye’nin nüfusunun 72 milyon 561 bin olduğunu ve yarısının 30 yaş altında bulunduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim en büyük servetimiz bu. 20 yaş altındaki nüfus 25 milyonun üzerinde. Böyle bir nüfus yapısına sahip ülke neredeyse yok. Avrupa’da hiç yok. Sizlere güveniyoruz. Gençliğin hayal gücünden yenilikçi düşüncesinden yararlanmak lafla olmuyor, gençlere yatırım yapmakla oluyor. Önce gençlerin kendilerini ifade edeceği, karar alma süreçlerini etkileyebilecekleri yeni bir Türkiye anlayışını yapmamız gerekiyor. 40 milyona yakın gencimiz var. Ama bir bakıyoruz 2 milyon 730 bin lisanslı sporcumuz var. Ne kadar hazin değil mi? Bu kadar büyük potansiyele karşı bu kadar az sporcuya sahip bir ülkeyiz. Spor kültürü ve bilincini geliştirmemiz, alt yapıyı güçlendirmemiz gerekiyor. 8 yılda okullarımıza yaptığımız spor salonlarıyla birlikte 360 tane spor tesisi inşa ettik. Hemen her vilayetimizde spor tesisi yapılıyor. 21. yüzyıla yakışan bu güzel spor salonumuzun siz Erzincanlı gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’a verilen plaketi Aydın Doğan adına Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı aldı. Yıldırım ayrıca Candan Fetvacı ve Vakıf Genel Müdür Yardımcısı Gündüz Alpman’a da teşekkür plaketi verdi. Yıldırım spor salonu açılışına giderken kız ve erkek öğrencilerle ’çak’ yaptı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım daha sonra törene katılanlarla birlikte Aydın Doğan Vakfı Spor Salonu’nun açılış kurdelesini kesti. Vakıf Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı’dan salonla ilgili bilgi alan Bakan Yıldırım, gençlerin isteği üzerine basketbol topunu eline alarak atış yaptı. Yıldırım 4 atışında da başarılı olamayınca gençlere dönerek, ”Bu da sizin işiniz. Siz atın“ dedi.

TÖRENE KATILANLAR

Milliyet Anadolu Öğretmen Lisesi bahçesindeki açılış törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, Erzincan Belediye Başkanı Ak Partili Yüksel Çakır, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlyas Çapoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Artar, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Vakıf Genel Müdür Yardımcısı Gündüz Alpman ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!