Erol Togay hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Erol Togay hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2012 13:18

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu ve teknik direktörlerinden Erol Togay, 62 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Bir dönem Fenerbahçe Kulübü'nde teknik direktörlük görevinde de bulunan, Beşiktaş Kulübü eski başkanlarından Nuri Togay'ın oğlu, Türk futbolunun 'Kafacı Erol' lakaplı futbolcusu Erol Togay, hayatını kaybetti.

AYRINTILAR BİRAZDAN...

FOTOĞRAFLARLA EROL TOGAY

EROL TOGAY KİMDİR?

Futbola Vefaspor'da başladı. Oradan Altay'a geçti. 1978 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu. Defansın ortasında oynadı. 1981-82 sezonundan itibaren iki sezon Adana Demirspor'da oynadıktan sonra aktif futbola veda etti.

1 Mart 1980 yılında İnönü Stadı'nda oynanan Fenerbahçe - Adana Demirspor karşılaşmasının 77. dakikasında sarı-lacivertli takımın 1000. golünü penaltıdan atarak tarihe geçti. Hava toplarındaki hakimiyeti nedeniyle kendisine "Kafacı Erol" lakabı takıldı.

20 kez millî takımlara çağrıldı, 1 kez Türkiye U-21 ve 19 kez de Türkiye A Millî forması olmak üzere, toplam 20 kez millî formayı giydi. 1991 yılında Hollandalı çalıştırıcı Guus Hiddink'in ardından Fenerbahçe teknik direktörlüğüne getirildi ve sadece 3 maç takımın başında kalabildi.

Haberin Devamı

Togay, uzun bir süredir Multipl Skleroz (MS) hastalığı tedavisi görüyordu.

Babası Nuri Togay, bir zamanlar Türkiye'nin ünlü politikacısı ve spor adamıydı. 1957-60 dönemlerinde Beşiktaş Kulübünde de başkanlık görevinde bulundu.

CENAZE TÖRENİ CUMA GÜNÜ

Vefat eden eski milli futbolcu Erol Togay'ın cenaze programı belli oldu. Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, Togay'ın cenazesi 12 Ağustos Pazar günü Zincirlikuyu Camisi'nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

TFF: Milli Takımımızın eski futbolcularından Erol Togay vefat etti. Kariyerinde Vefaspor, Altay, Fenerbahçe ve Adana Demirspor formaları giymiş olan Erol Togay, 1975-1980 yılları arasında 19'u A Milli olmak üzere toplam 20 kez Milli Takımlara çağrıldı. Erol Togay'a Allah'tan rahmet; ailesi, yakınları ve futbol ailesine başsağlığı dileriz.

FENERBAHÇE: Fenerbahçemizde futbolcu ve teknik direktör olarak görev yapan eski milli futbolcu Erol Togay yaşamanı yitirdi. Merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli ailesi ve tüm futbol camiasına başsağlığı dileriz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!