Ermenistan'ı devirdik

Güncelleme Tarihi:

Ermenistanı devirdik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2011 16:24

ITF organizasyonu Fed Cup'ta Avrupa-Afrika 2. Grup mücadelesi yapan Türkiye, Kahire'deki ilk seride Bosna'ya 3-0 kaybettikten sonra Ermenistan'ı aynı sonuçla geçti.

Haberin Devamı

Ay-yıldızlı ekibin play-off'a kalıp kalamayacağını Gürcistan ile yapacağı son karşılaşma belirleyecek.


Yedi takımın iki grupta mücadele verdiği Kahire'deki Fed Cup Avrupa-Afrika 2. Grup karşılaşmaları sürüyor. Turnuvanın ilk gününde Bosna-Hersek'e 3-0 yenilerek morali bozulan Türkiye, zayıf rakibi Ermenistan'ı 3-0 yenerek motivasyonunu artırdı. Grupta 6 Mayıs Cuma günü yapılacak Türkiye-Gürcistan maçı son dörde kalan takımı belirleyecek.

İlk gün Bosna-Hersek'e 3-0 kaybeden Türkiye, 13 yıl sonra kupada ilk kez oynadığı Ermenistan'a karşı 3-0
galip geldi. Ancak henüz resim netleşmedi. Gürcistan'ı da yenen Bosna-Hersek, iki galibiyete ulaşırken, 6 Mayıs Cuma günü yapılacak Türkiye-Gürcistan serisi büyük önem kazandı. Bu seriyi kazanacak ekip, Bosna-Hersek ile birlikte B Grubu'ndan play-off'a kalan ikinci takım olacak.

Haberin Devamı

Tarihinde 10. kez bu kupada oynayan ve Fed Cup ülkeler klasmanında Türkiye'nin 7 basamak önünde yer almasına karşın zayıf bir kadrosu bulunan Ermenistan, Ali Göreç kaptanlığındaki Türkiye'ye rakip olamadı. Pemra Özgen, 22 yaşındaki rakibi Anna Movsisyan'ı 6-2, 6-3 yenerken, Çağla Büyükakçay da Ermenistan'ın oyuncu kaptanı Ani Amirağyan'ı 6-3, 6-2'lik setlerle zorlanmadan geçti. Çiftlerde ise İpek Şenoğlu ile Melis Sezer, Poghosyan/Amirağyan'ı 6-1, 6-4'lük setlerle mağlup etti.

Türkiye'nin gruptaki son rakibi Gürcistan, önemli oyuncularının bazılarını getirmediği Kahire'de grubun en önemli favorisi olarak gösteriliyordu. Lali Zerekidze'nin takımı, 2009'da Belek'te Türkiye'yi 3-0 yenerek milli takımı alt kümeye göndermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!