Erkek keyveniler

Çok iyi yemek yapabilen erkeklerdir erkek keyveniler. Ülkemizde ve dünyada en iyi mutfak şeflerinin çoğunun erkek olduğunu hemen herkes biliyor artık.

Haberin Devamı

Bunun en önemli nedeni, şefliğin, yani aşçılığın saatlerce ayakta kalınarak yapılan çok meşakkatli bir iş olmasıdır. Ancak evlerimizin, çocuklarımızın şeflerinin biz kadınlar olduğunu da unutmamak gerek.
Şimdi durup dururken neden bu konuyu açtığımı söyleyeyim... Bu yıl televizyonda yaptığımız programa pek çok yemekçi konuk aldık. Bunların arasından yöresinin yemeklerini muhteşem yapan hanım arkadaşlarımı bir kenara ayırırsak, benim en lezzetli bulduğum yemekleri yapanlar erkekler oldu.
İşlerini aşkla yapan, sakin, telaşsız şekilde yemek pişiren Ahmet Tanrıverdi nam-ı diğer Fıstık Ahmet ve Cibalikapı Balıkçısı Behzat Bey’in yemekleri o kadar lezzetliydi ki, günlerce konuşup onları andık.
Farklı malzemeleri cesaretle kullandılar ve klasik reçeteler dışına çıkıp çok yaratıcı tarifler uyguladılar. Ve belki de en önemli ortak noktaları, ikisinin de yemeği keyfe dönüştüren ailelerde büyümüş olmalarıydı. Doğrusunu isterseniz, bu iki şefin olduğu her mutfakta, her sofrada ben de olmak isterim. Eminim paylaşacak çok yemek tarifimiz vardır.

Haberin Devamı

KALDİREK SAPI KAVURMASI

Kaldirek otunun yapraklarını dolmada kullanmak üzere ayırın. Saplarını kesip yıkayın ve 1 santim kalınlığında doğrayın. Sapları kaynayan bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.
Sıvıyağı bir tavada kızdırın. Yemeklik incecik doğradığınız soğanları tavaya aktarın. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun.
Yıkadığınız bulguru ve haşlanıp suyunu süzdüğünüz kaldirek saplarını ilave edip sürekli karıştırarak 4-5 dakika daha kavurmaya devam edin.
1 su bardağı sıcak suyu ve kırmızıbiberi ekleyip suyunu iyice çekinceye kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
Bu yemeğe isterseniz yumurta da kırabilirsiniz.

Malzeme listesi

- 300-400 gr. kaldirek otu
- 2 adet orta boy kuru soğan
- Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan sıvıyağ
- Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan kalın bulgur
- 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber

Yazarın Tüm Yazıları