Erkan Özbey: Gerets beni istedi

Güncelleme Tarihi:

Erkan Özbey: Gerets beni istedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2006 10:52

Gençlerbirliği'nin istikrarlı oyuncularından Erkan Özbey, geçen sezon devre arasında Gerets'in kendisini istediğini, ön protokol de imzaladığını ancak sarı-kırmızı takımda gerçekleşen değişiklikler sonrasında transferinin olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Spora güreş yaparak başladığını belirten Özbey,  “1,5 yıl güreşle uğraştım. Daha sonra bir arkadaşım aracılığıyla Bursaspor altyapısına girdim. Beni beğendiler ve devam ettim. Futbolcu olmasaydım, öğretmen olmak isterdim. Çocukluğumdan bu yana öğretmenliğe karşı sempatim vardı” dedi.

Erkan, Futbol Federasyonu'nun aylık futbol dergisi “Tam Saha”ya çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“GERETS BENİ İSTİYORDU”

Galatasaray ile geçen sezon devre arasında transfer görüşmesi yaptığını ve ön protokol imzaladığını ifade eden Erkan, sarı-kırmızı takımda gerçekleşen değişiklikler sonrasında transferinin olmadığını söyledi.
Erkan, Bülent Tulun ile anlaşma yaptığını belirterek, şöyle konuştu: “Ancak daha sonra Galatasaray'ın iç bünyesinde değişiklik oldu. Bu değişiklikle beraber şartlar da değişti. Menajerlerim Adnan Polat ile görüşmelere başladı. Gerets'in beni istediğini, Polat'ın kendisi söyledi. Anlaşmanın şartlarını biraz değiştirmelerine rağmen görüşmeler devam etti. Fiyatı daha aşağıya çektiler. Galatasaray'ın şampiyonluk kutlamaları araya girdi ve biraz sıkıntı sözkonusu oldu. Galatasaray'ın içindeki bu değişiklikle birlikte anlaşmam da suya düştü. Ondan sonra Gençlerbirliği'ne geri döndüm. Ancak bana hiçbir şekilde anlaşmayı iptal ettiklerini söylemediler. Birkaç gün daha beklemi söylediler, ama ben bu süreyi beklemeden takımıma geri döndüm.”

FUTBOLCU ŞİKE YAPABİLİR Mİ?

Bu sezonun başlangıcında futbol kamuoyunda sıkça gündeme gelen şike dedikodularıyla ilgili olarak Erkan, “Futbolcu şike yapamaz diyemem. İnsanın kendi karakterine bağlı birşey. Yapmaz dersem, bundan önceki şike olaylarına karşı yalan söylemiş olurum. Çünkü kamuoyunun da bildiği gibi daha önce birkaç söylentiler oldu” dedi.
Bu konuyla ilgili olarak genelde yabancı oyuncuların tercih edildiğini savunan tecrübeli kaptan, “Anladığım kadarıyla yabancı futbolcular tercih ediliyor. Türk futbolcusunun şike yapabileceğine inanmıyorum. Bunu söylerken de yabancıları töhmet altında bırakmak istemiyorum. Ben ahlak dışı olan herşeyi şike olarak kabul ediyorum. Benim için teşvik de maç satmak da aynıdır. Şekil olarak birbirinden farklı da olsa ahlaki boyut olarak aynıdır. Bence birbirinden ayırt edilmemesi gerekir. Devletimizin bunun üzerine kesinlikle gitmesi gerekir” diyerek görüş belirtti.

“ÜÇ BÜYÜKLER DIŞINDAKİLER ÜVEY EVLAT”

Türkiye'de şartların eşit olmadığını, “üç büyükler” dışındakilere “üvey evlat” muamelesi yapıldığını vurgulayan Erkan Özbey, şöyle devam etti:
“Camia olarak Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş dışındakiler üvey evlat muamelesi görüyor diyebilirim. Türkiye'de şartlar eşit değil. Herşeyden önce “Üç büyüklerin” yayın kuruluşundan aldığı paylarla Gençlerbirliği'nin aldığı pay eşit değil. Anadolu kulüplerinde oynayan futbolcular genelde milli takıma çağrılmıyor. Ancak büyük takımlara gittiklerinde hemen göz önüne çıktıkları, daha rahat takip edildikleri için anında milli takıma davet ediliyor. Bu anlamda büyük takımların dışında kalan oyunculara “üvey evlat” denilebilir.”

“TARAFTAR BAŞARIYA ENDEKSLİ”

Erkan, Gençlerbirliği taraftarlarını çok sevdiğini, ancak her futbolcu gibi kendisinin de dolu tribünler önünde futbol oynamak istediğini kaydetti.

“Gönül isterki tıklım tıklım tribünlere oynayalım” diyen Erkan, “Böyle bir durumun şu an için gerçekleşmemesini başarıya endeksliyorum. Bu takımla UEFA Kupası'nda çok başarılı olduğumuz dönemi de yaşadım. 25 bin seyirciye oynadık. Sadece Gençlerbirliği'nin değil, diğer takımlarının taraftarları da stadı doldurdu. Türkiye'de her kesim bize sempati duyuyor. Türk insanı büyük kulüplerin dışında başka kulüplerin de başarılı olmasını istiyor. Avrupa'da o dönem yaptığımız çıkış, bize karşı bir sempatinin doğmasını sağladı” diye konuştu.

“KENDİMİ ZİRVEDE HİSSETTİĞİM ZAMAN FUTBOLU BIRAKACAĞIM”

10 yaşında futbola başladığını, Bursaspor, Bursa Merinosspor ve kiralık olarakta Karabükspor'da futbol oynadığını anlatan Erkan Özbey, “Daha sonra Gençlerbirliği'ne transfer oldum ve ligde sadece 3 takım değiştirdim. Uyumlu bir insanım ve sorunlu bir futbolcu değilim” dedi.
Sakatlığın futbolun içinde olan bir durum olduğunu ifade eden Gençlerbirliği'nin tecrübeli takım kaptanı, şöyle devam etti: “11 yıllık futbol hayatımda, ilk kez geçen sezon ilk ciddi sakatlığımı yaşadım. Beş ay süren uzun bir sakatlık dönemi geçirdim. Psikilojik olarak insan gerçekten çok yıpranıyor. Bir futbolcu için sakatlık gerçekten bir kabus. Sakatlığım sırasında her kesimden insanlar beni ziyaret etti.”
Başarılı bir konumda futbolu bırakmak istediğini anlatan Erkan, “Kendimi tam anlamıyla zirvede hissettiğim zaman futbolu bırakacağım” dedi.

Erkan Özbey, Gençlerbirliği forması altında jübile yapmak istediğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bu süre 3 yıl mı, 5 yıl mı olur bilemiyorum, ancak bir şampiyonluk görmeyi de istiyorum. Gençlerbirliği forması altında jübile yapmak istiyorum. Profesyonel yöneticilik düşünüyorum. Antrenör diplomasi almayı planlıyorum, ancak bu işi ciddi anlamda yapmayı düşünüyorum. Bilemiyorum, belki de ileri de siyasete soyunabilirim. Türkiye'nin durumuyla da yakından ilgileniyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!