Ergin Ataman: Aziz Yıldırım'ın sözlerine itibar etmem

Güncelleme Tarihi:

Ergin Ataman: Aziz Yıldırımın sözlerine itibar etmem
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2015 14:58

Ergin Ataman, A Milli Takım ya da Galatasaray'dan birini seçmesini isteyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için, "Onun söylediği sözlere itibar etmem mümkün değil çünkü benim başkanım değil. Benim iki tane başkanım var. Galatasaray Kulübü Başkanı ve de Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı" dedi. Yeni Yüzyıl gazetesine röportaj veren Ataman, Aziz Yıldırım'la karakter yapılarının birbirine benzediğini de söyledi.

Haberin Devamı

Yeni Yüzyıl gazetesinin sorularını yanıtlayan Ergin Ataman'ın röportajının bazı bölümleri şöyle:

- Aziz Yıldırım’la aranızdaki gerginliğin nedeni ne?
Benim kendisiyle bir problemim yok. Aziz Yıldırım Fenerbahçe’ye büyük katkılar yapmış ve yapan bir başkandır. Obradovic gibi dünyaca ünlü bir koçu Fenerbahçe’nin başına getirmiştir. Bu başarıdır. Bu belki parayla oluyor ama parayı da bulmak başarıdır.

- Aziz Yıldırım'ın 'Milli takıma oyuncu göndermem' şeklinde sözü var...
Ben öyle bir şeye inanmıyorum. Sinirle söylenmiş bir cümle olabilir. Ben Aziz Yıldırım’ın basketboldaki her konuya yüzde 100 hakim olduğunu düşünmüyorum. Bence benimle ilgili Aziz yıldırım’a yanındakilerin yanlış aksettirdiği bazı şeyler var. Özellikle milli takımda oyuncuların beyinlerinin yıkandığı, transfer görüşmelerinin yapıldığı Galatasaray tarafından. Bu zaten mümkün değil. Ne Galatasaray’ın böyle bir isteği var, ne de ben buna müsaade ederim.

Haberin Devamı

Ergin Ataman: Aziz Yıldırımın sözlerine itibar etmem
"AZİZ YILDIRIM'LA KARAKTERLERİMİZ BENZİYOR"
Beni herkes çok yakından tanıyor. Galatasaray’ı çalıştıran daha önce Beşiktaş’ı çalıştıran bir antrenör olarak Fenerbahçe camiasına sempatik gelmeye bilirim. Nasıl ki Aziz Yıldırım da, Fenerbahçe dışındaki taraftarla pek sempatik gelen başkan değil. Çünkü onun bir tarzı var. Şimdi benim de kendime has bir tarzım var. Ben de Türkiye’de hocalık görevinde bir karakterim. Geri adım atmayan, karşında kim olursa olsun doğruları savunan, her şeye karşı dik duran, zorluklara boyun eğmeyen. Beni de Ergin Ataman yapan bu karakterim. O yüzden Aziz Yıldırım’la biraz karakter yapılarımız benziyor. Fakat iki ayrı büyük camiasında olduğumuz için böyle bir sürtüşme var gibi. Ama mevki olarak zaten benim bir kulübün başkanıyla sürtüşme içerisinde olmam söz konusu olamaz.

"YILDIRIM'IN O SÖZLERİNE KARŞI DEĞİLİM AMA..."
Onun söylediği sözlere itibar etmem mümkün değil çünkü benim başkanım değil. Benim iki tane başkanım var. Galatasaray Kulübü Başkanı ve de Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı. Aziz Yıldırım’ın 'Milli takım antrenörü sadece milli takım çalıştırmalı' cümlesine karşı da değilim. Her ne kadar geçmişte Bogdan Tanjevic uzun yıllar hem Fenerbahçe’yi hem Türk Milli takımını çalıştırmış olsa da. Karşı değilim dedim çünkü basketbolda milli maçlar, futbol milli maçları gibi sezon içerisine yayıldığı zaman zorluklar doğuyor.

Haberin Devamı

"AZİZ YILDIRIM'IN GÖRÜŞÜNE KARŞI DEĞİLİM AMA..."
Yoksa bir antrenörün 11 ay yatıp sadece bir şampiyonada antrenörlük yapması çok mantıklı değil. Antrenörün ciddi şekilde performansı düşer. Arda Turan bile söyledi 'Ben kendimi hazır hissetmiyorum, maç tempom yok' dedi. Antrenör için de bu geçerli. Yani ben Aziz Yıldırım’ı’ görüşüne karşı değilim ama görüşünün altını dolduran şeyler beni yaralıyor. Ben milli takımdaki kimsenin beynini yıkamadım. Benim ne Fenerbahçe başkanına, ne Fenerbahçe kulübüne, ne de taraftarına karşı bir yanlışım yok. Ben sadece Fenerbahçe’nin rakibi olan bir kulüpte çalışan antrenörüm. Kazandığım zaman sevindim, kaybettiğim zamanda tebrik ettim.

Haberin Devamı

"FENERBAHÇE’Yİ HER ZAMAN YENERİZ"
- Fenerbahçe derbisinde kadro farkına rağmen rakibinizi yendiniz, bunu nasıl başardınız?
Galatasaray takımı bütçesi ne olursa olsun rakip kim olursa olsun yenilgiyi kabul edemez. Bizim kurduğumuz kadro Fenerbahçe’yi yenebilecek bir kadro. O yüzden aldığımız galibiyet sürpriz değil. Sürpriz bir kere olur, iki kere olur ama biz Abdi İpekçi’de hep kazandık. Bunda taraftarımızın rolü çok büyük. Abdi İpekçi’nin büyüsü onları olumsuz olarak etkiliyor. Ama önemli olan ligin sonunda şampiyon olmak geçen sezon iki takımda olamadı ve Pınar Karşıyaka şampiyon oldu.

"GALATASARAY YÖNETİMİ BENİM ARKAMDA"
- Galatasaray yönetimi ne dedi?
Söyledikler şey şu: 'Hoca sen ne diyorsan o. Sen ne karar verirsen biz arkandayız. Benim de onlara söylediğim şey; şu an için bana gelen bir konu yok. Sezon bittikten sonra oturulur, bir yol ayrımı yapılması gerekirse o günün şartlarında konuşup karar vereceğiz. Her iki taraf da benim için çok önemli. Hep birlikte bu kararı vereceğiz. Ama bu kararı verirken burada başka bir kulübün etkisiyle değil Türkiye Basketbol Federasyonu, Galatasaray ve Ergin Ataman karar verecek. Belki Türkiye Basketbol Federasyonu belki Obradovic’e teklif yapabilir, o zamanda Aziz Yıldırım, Harun Erdenay ve Obradovic arasında bir görüşme olur (gülüyor). Bu konulara bir kulüp başkanının müdahale olmasını hoş karşılamıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!