Ergin Ataman: Aziz Yıldırım'a haksızlık yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Ergin Ataman: Aziz Yıldırıma haksızlık yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2015 17:03

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın “Ya milli takımı ya kulüp takımın seç” diye kavga ettiği Ergin Ataman, 3 Temmuz sürecinde cezaevine giren Yıldırım’ın haksızlığa uğradığını söyledi. Ataman bu sözleri, son günlerde yaşanan kavgadan iki hafta önce Socrates dergisiyle yaptığı söyleşide söyledi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım’ın ya kulüp takımı veya milli takımı seçmesi gerektiğini söylediği Galatasaray ve A Milli Basketbol Takımı Koçu Ergin Ataman, son günlerdeki tartışmalardan önce Socrates dergisinin eylülde çıkacak sayısında verdiği verdiği röportajda Yıldırım’a destek çıktı.

Ataman, 3 Temmuz sürecinde cezaevine giren Yıldırım’a destek vererek, “Hiç bir spor adamı Aziz Yıldırım’ın yaşadıklarını yaşamamalı” dedi.

İşte röportajın o bölümleri:

Milli takım şartlar ne olursa olsun toplum tarafından benimsenen bir yapıda. Siz dönem dönem Fenerbahçe taraftarıyla yaşanan tartışmalardan dolayı tepkiler alıyorsunuz. Belirli kesim tarafından kabul görmemek hayal kırıklığı yaratıyor mu?
Yani… Yaratmıyor aslında. Tanjevic de milli takımı çalıştırırken belirli kesim ona karşıydı. Sırf Fenerbahçe’nin antrenörü olduğundan tepki alıyordu. Bizdeki fanatizm grupları yaratıyor bu algıyı. Ben onlar haricinde, gerçek sporseverlerden hep çok büyük destek aldım. Milli takım antrenörü değilken, çok büyük kamuoyu desteğiyle “Ergin neden milli takımın başına geçmiyorsun?” soruları geldi devamlı. Sanki milli takım bana teklif ediliyor da ben reddediyormuşum gibi bir hava oluşmuştu. Ardından başkan Turgay Demirel beni çağırdı. Karşısına oturdum, “Sizin takdiriniz” dedim. Tabii ki milli takımdan bir kazancım var ama hiçbir zaman bunun için “Şu kadar para istiyorum” demedim. Diyemem. Bu görev ücretsiz olsa yine yaparım. Geçmiş dönemlerde de sık sık söyledim. Kalpten bağlıyım milli takıma. Kamuoyunda bazı kesimler sırf gerginlik yaratmak için, Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinde kendi taraftarı önünde prim kazanma adına öyle bir algı yaratmaya çalışıyor. Ne yapayım? Rahatsız mı olayım? Ben Galatasaray’ı çalıştırıyorum, çok da koyu bir Galatasaraylıyım. Yarın Fenerbahçe’yi destekleyen biri milli takımın başına geçti diyelim. Soğuyacak mıyım takımdan? Böyle saçmalık olur mu? Takımın yine en büyük destekçisi olurum.

2014’teki olaylı final serisinden önce sizle sohbet ederken, “Aziz Yıldırım neden hapse giriyor? Ne yapmış? Fenerbahçe’ye karşı biraz duyarlı olmamız gerek. Artık bitsin bu kavga” demiştiniz. O dönem bunun gündeme gelmesini istemediniz, akabinde yaşanan olaylar ise sizi hedef tahtasına koydu. Ne hissettiniz?

Seninle konuşurken son derece iyi niyetli şekilde söylemiştim o sözleri. Aramızda kaldı zaten. Sonra o kadar olay oldu. Ben bugün yine farklı düşünmüyorum. Fenerbahçe yönetimi çok zor günler geçirdi. Futboldaki 3 Temmuz sürecinden sonra gergin olmaları gayet doğal. Kolay değil. Onlara karşı anlayışlı olmamız gerekir. İşte o final serisi döneminde adliyede bir işim vardı. Dışarı çıktığımda aklıma Aziz Yıldırım geldi. Aziz Başkan’ın yerine kendimi koydum. Düşündüm. Yaşadıklarını, neler atlattığını aklıma getirdim. Benim en büyük rakibim de olsa, bir spor adamının böyle ithamlarla karşı karşıya kalması haksızlık. Hiçbir spor adamı, Aziz Yıldırım’ın yaşadıklarını yaşamamalı. Yıllarca ben dopingle suçlandım. Fenerbahçe taraftarı hâlâ da suçluyor. Yahu, dünyada ve Türkiye’de faaliyet gösteren WADA diye bir kurum var. Ben böyle bir şey yapmış olsam, benim peşimi bırakırlar mıydı? Olabilir miydi böyle bir şey? Doping yapsam bunun cezasını onlar verirdi. Bugün bakıyorsunuz; doping yapan bir sporcunun ya da antrenörün cezaları adli mahkemelerde değil de o kuruluşlar tarafından belirleniyor. Suç varsa, o kişi ya spordan men ediliyor ya da bir süreliğine uzaklaştırılıyor. Bir suç yoksa zaten ortada, bir ceza da yok. Tekrar ediyorum, artık bitsin bu kavga. Spor yüzünden kimse adliyelerde olmamalı. Spora dair bir ceza varsa, bunun cezası spor dünyası içinde verilmeli. Bakın bana hâlâ taarruz yapılıyor. Artık bir şey de diyemiyorum. Final serisinde onca olay oldu, çıktım her şeye rağmen özür diledim. Top döndü dolaştı yine benim önümde kaldı. Ne yapabilirim ki?

Haberin Devamı

Ergin Ataman: Aziz Yıldırıma haksızlık yapıldı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!