Engelli Bolt 'Pearson'

Londra 2012 Olimpiyatlarında bayanlar 100 metre engelli finalinde adeta nefesler tutulmuş kazanan ise Sally Pearson olmuştu.

Haberin Devamı

Ülkemizi Nevin Yanıt’ın temsil ettiği yarışta, Avustralyalı Sally Pearson geceye damgasını vurmuştu. Pearson 12,35’lik derecesiyle Olimpiyat rekorunu kırarken altın madalyanın da sahibi oldu. Pearson önce Pekin 2008'de gümüş ardından Daegu'daki Dünya Şampiyonası'nda ise altın kazanmıştı.

2011'de dünyada yılın atleti seçilen ilk Avustralyalı olan Pearson’ın önlenemez yükselişi Londra’da da devam etti.

***

Peki, Sally Pearson’ı bu kadar özel kılan ne?

***

Sydney 2000'de Cathy Freeman'ın 400 metredeki olimpiyat şampiyonluğundan bu yana Avustralya'ya pistte ilk altını getiren başarılı atleti; “temel hız, mükemmel esneklik, aşırı elastik kuvvet” gibi üç özelliği rakiplerinden ayırıyor ve onun fazlasıyla ön plana çıkmasını sağlıyor.

Yarış boyunca vücut şeklinin şeklini koruması da Pearson’un en büyük avantajı olarak görülüyor.  İstanbul’da düzenlenen Dünya Salon şampiyonasında 60 metrede altın madalya kazanan 26 yaşındaki atlet dişi “Usain Bolt” olma yolunda emin adımlarla ilerliyor ve gerçekten geçilemez bir sprinter olduğunu gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

Son iki yılda tek mağlubiyetini Temmuz ayındaki Londra Grand Prix’sinde ABD’li Kellie Wells’e geçilerek alan Pearson’ın şu sözü uzun yıllar hatırlanacağa benziyor.

“Rakiplerim beni geçmek istiyorsa hayatlarının yarışını çıkarmak zorunda”  

 

Yazarın Tüm Yazıları