En yavaş yüzücü

Güncelleme Tarihi:

En yavaş yüzücü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ekvator Ginesi'nden Eric Moussambani'nin takım arkadaşı Paula Barila Bolopa da Sydney 2000'de bayanlarda aynı unvanı aldı...

SYDNEY 2000'de erkekler 50 metre serbestte rakiplerinden yaklaşık 1 dakika geride serisini tamamlayarak ‘‘dünyanın en yavaş yüzücüsü’’ olarak anılan Ekvator Ginesi'nden Eric Moussambani'nin takım arkadaşı Paula Barila Bolopa da bayanlarda aynı unvanı aldı. Bayanlar 50 metrede dünya rekortmeni Hollandalı yüzücü Inge Be Bruijn ile aynı havuza giren 20 yaşındaki Bolopa, ilk seride 2 yüzücüyle birlikte yarıştı. Bahreynli Fatima A Hameed Gerashi'nin diskalifiye olduğu seride, Burmalı yüzücü, 26.80 ile yarışı birinci, Paula Barila Bolopa, 1.03.97 ile 2. oldu.

Olimpiyatlara kasabasındaki nehirde yüzerek ve yalnızca 6 haftalık bir çalışmadan sonra katılan Bolopa, ‘‘Eric ile birlikte timsahlar arasında nehirde yüzmek nasıl bir duygu’’ biçimindeki soruları, ‘‘Bu doğru değil. Benim kasabamdaki nehirde timsah yok’’ diye yanıtladı.

Diskalifiye olan Fatima A Hameed Garashi de olimpiyatlarda yarışan en genç yüzücü olmanın yanısıra muhafazakarlıklarıyla tanınan Körfez ülkelerinden olimpiyatlara katılan ilk bayan sporcu olarak da tarihe geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!