En uluslararası takım İsviçre

Güncelleme Tarihi:

En uluslararası takım İsviçre
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2014 15:56

Brezilya’daDünya Kupasıçok renkligörüntüleresahne oluyor.Dünya Kupasımilli takımlarıaraştırdı. En çokUluslar arasıtakım bakınkim çıktı?

Haberin Devamı

BREZİLYA’DA Dünya Kupa­sı milyarlarca insanı ekran başına kilitliyor. Milli takımları, oyuncularını, yıldızları ilgiyle izliyo­ruz. Ama en ilginci, özellikle Avrupa ülkelerindeki oyuncu isimleri, bu ülkelerin

En uluslararası takım İsviçre
tipik milli isimlerine ben­zemiyor.
Örnek: İsviçre’de en yaygın isimler Müller, Meier veya Schmid. İsviçre milli takımının kaptanı Gökhan İnler. Ekvador’a gol atanla­rın isimleri Mehmedi ve Seferovic. Golün pasını veren Rodriguez. Ka­lecileri ise Benaglio. Dünya Kupası organizatörleri Kupa’ya katılan 32 takımın oyuncularını araştırdı. En çok uluslar arası, yani en az milli takım İsviçre çıktı. İsviçre futbolda da göçmenlerden en iyi yararlanan ülke konumunda. İsviçre milli takım kadrosundaki 23 oyuncusundan sadece 8’i orijinal İsviçreli, 15’i ise göçmen kökenli.

Daha da ilginci, İsviçre’nin 15 göçmen kökenli milli futbolcusu 21 ülkede milli olabilir. Ama hepsi göğüslerinde beyaz haçlı formayı gururla taşıyor ve İsviçre için canla başla mücadele ediyor. İsviçre milli takım kaptanı Gökhan İnler’in kökenini yazmamıza gerek yok. Kalecisi Diego Benaglio İtalyan kökenli. Philippe Senderos İspanya ve Sırbistan. Tranpuillo Barnetta, İtalyan. Haris Seferovic, Bosna Hersek. Granit Xhaka, Arnavut. Valon Behrami, Kosova, Sırbistan. Ricardo Rodriguez, Şili. Blerim Dzemaili, Makedon, Gelson Fernandes, Cape Verde. Mario Gavro­novic, Bosna Hersek. Admir Mehmedi, Makedon. Josip Drmic, Hırvat. Johan Djourou, Fildişi Adaları. Xher­dan Shaqiri, Arnavut. İsviç­re’yi oyuncuları 18 milli takım­da oynayabile­cek Avustralya izliyor. Üçüncü sırada oyuncu­larının kökleri 16 ülkeye uzanan Ce­zayir ve Bosna Hersek geliyor. Fransa 14 farklı ülkeyle 4. sırada.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!