En golcü Messi ama en büyük Müller

Güncelleme Tarihi:

En golcü Messi ama en büyük Müller
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2012 00:39

Müller 40 sene önce rekoru, penaltı kullanmadan kırdı. Kariyerini Dünya Kupası’yla taçlandırdı. Messi, 86 golün 14’ünü penaltıdan atarken, milli takımda ise henüz başarılı olamadı.

Haberin Devamı

BUNDAN tam 40 yıl önce, Bayern Münih ve Batı Almanya’nın süper golcüsü Gerd Müller’i efsaneleştiren 85 gol ‘tarih’ oldu. Barcelona’nın yıldızı Lionel Messi önceki gün attığı 2 golle bir takvim yılı içerisinde 84 olan gol sayısını 86’ya yükseltti. Müller’i geçti. Bu durum da, yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi; ‘Hangi rekortmen yıldız diğerinden daha iyi?’ Biz de bu soruya, istatistiklerle cevap aradık...

1-Gol ortalamasında Müller önde

ALMAN efsane, 60 maçta 85 gole ulaşırken, 1.41’lik ortalamasıyla maç başına gol konusunda Messi’yi geride bıraktı. Messi rekora, 66 maçta kaydettiği 86 golle ulaşırken 1.30 ortalama tutturdu ve dönemin şartları göz önüne alındığında Müller’in gerisinde kaldı.

2-Efsanenin penaltı golü yoktu

GERD Müller’in 40 yıl önce kayıtlara geçen rekorundaki bir diğer çarpıcı nokta ise o yıl içerisinde hiç penaltı atmamış olmasıydı. Attığı 85 golün tamamını ceza alanı bölgesinden kaydeden Müller, beyaz noktaya hiç yönelmedi. Messi ise rakip filelere gönderdiği 86 golün 14’ünü penaltıdan ağlarla buluşturdu.

Haberin Devamı

3-Dünya Kupası’nı da kazandı

BATI Almanya’nın efsane olduğu yıllarda elbette son sözü her zaman Gerd Müller söylüyordu. Meksika 70’de attığı 10 golle Batı Almanya’nın ilerleyen yıllarda söz sahibi olacağını gözler önüne seren Müller, önce 72 Avrupa Şampiyonası’nı ardından 74 Dünya Kupası’nı kazandı. Messi’nin henüz bir Dünya Kupası zaferinin olmadığını düşünecek olursak Müller’in bu alanda da Messi’nin önünde olduğunu söylemek zor değil.

4-Lig maçlarında Messi üstün

ALMAN futbolunun efsanesi Müller ile Barcelona’nın yıldızı Messi’nin kıyaslamasında ön plana çıkan bir diğer faktör de, iki oyuncunun ligde attığı goller oldu. Müller, sert futbolun hakim olduğu Bundesliga’da 34 maçta 42 gol atarken, Messi La Liga’da 36 mücadelede fileleri 56 kez sarstı.

Umarım bu rekor da 40 yıl dayanır

Müller, “Umarım Messi, gollere devam eder. Onun rekoru da 40 yıl dayanır” dedi.

ALMAN futbolunun 67 yaşındaki yaşayan efsanesi Gerd Müller,  “Messi inanılmaz bir futbolcu, o bir dev. Ama aynı zamanda arkadaş canlısı bir yapısı da var. Umarım, 2012’nin kalan kısmında da gol atmaya devam eder ve onun rekoru da bir 40 yıl daha dayanır. O, benim yerime geçmeyi hak ediyor” dedi.

Haberin Devamı

‘O bunu hak etmişti’

ALMAN efsane, yorumlarını bir şaka ile bitirdi: “Messi’nin tek bir hatası var. Bayern Münih’te oynamıyor!”
Bir takvim yılında en fazla gol atan futbolcu unvanını ele geçiren Messi, “Müller’in rekorunu kırmış olmak tabii ki harika bir duygu, ama asıl önemli olan Madrid’le aramızdaki puan farkının kapanmamış olması” diye konuştu.

Tek ortaklık ‘M’ harfi

ERMAN TOROĞLU

MÜLLER ile Messi’nin tek ortak ve benzer yanları var; ikisinin de adı ‘M’ ile başlıyor, o kadar. İkisi de çok farklı golcü tipi. Müller, ceza alanı içinde vuruşla gol atan bir oyuncu şekliydi. Messi ise, getirip gol atan hatta ‘Kendin pişir, kendin ye’ gibisinden bir futbolcu. Hangisinin işi daha zor? Bence Messi’nin...
Müller’in bir tek dezavantajı vardı, o zamanki oyun kuralları defans oyuncularına prim tanıyor. Şimdilerde, oyun kurallarında hücumcular avantajlı.

Haberin Devamı

Müller bambaşkaydı

İLHAN SÖYLER

ŞİMDİKİ neslin bilmediği Alman futbol ekolünün yaratıcılarından birisiydi Gerd Müller. Tam bir gol makinesiydi. O zamanki oyun stiline göre, kalabalık bir sistemin oyuncusu değildi. Kanatlardan gelen ortaları değerlendirirdi. Bire bir adam geçmelerde, ceza sahasındaysa iş o tamamdır. Messi ise, çevresindekilerle birlikte oynuyor. Yıllardır birlikte oynamanın avantajını çok iyi kullanıyor. Oyun içinde uygulayacakları sistemi ezberlemişler adeta. Yanındaki arkadaşları da aynı kendisi gibi. En büyük avantajı o...

Messi durdurulamaz

ALTAN TANRIKULU

MÜLLER’in döneminde tablet bilgisayarlar, Android’ler yoktu. Televizyonlar, Türkiye’ye yeni gelmişti. Messi, çağının temsilcisi... Müller, durarak oynanan futbolun golcüsüydü. Messi’yi durdurmak için dünya futbolunun teknik adamlarının, yeni bir savunmacı anlayışı geliştirmeleri gerekiyor. Stoper dönemi bitmeli, Puyol gibi çabuk savunmacılar, hızlı forvetlerin önüne koyulmalı.

Haberin Devamı

Dağlar kadar fark var

İLKER YASİN

MÜLLER’in futbol oynadığı dönemle, bugünkü futbol arasında dağlar kadar fark var. Bugünkü futbol, o günlere oranla çok daha zor. Müller’in özelliklerinin hemen hemen tamamı Messi’de var. Ama Messi’deki sürat, rakibi geçmedeki çabukluk, kısa adımlarla mesafe kat ediş ve asist özelliği Müller’de yoktu. Bu performansı biraz daha devam ettiği sürece Messi, yalnız Müller’in değil, son yüz yılın en büyük futbolcuları arasında gösterilen Pele, Maradona’nın önüne geçecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!