"En az erkekler kadar sertler"

Güncelleme Tarihi:

En az erkekler kadar sertler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2011 11:07

Bayan Boks Milli Takımı Antrenörü Eliober Montero Silveira, bayan boksörlerin genelde konsantrasyon konusunda zorlandıkları belirterek, “Türk sporcuların kendilerine olan güveni üst düzeyde olduğu için özel bir motivasyon gerekmiyor” dedi.

Silveira, dünya çapında Çinli ve ABD'li, Avrupa'da ise Rusya'nın bayan boksunda üst düzeyde olduğunu ifade ederek, “Türkiye, dünyada ilk 4, Avrupa'da ise ilk 2 ülke arasında kendisine yer buldu. Bayanlar çalışmayı, antrenman yapmayı çok seviyor. Madalya yolunda da ne istediklerini biliyorlar. Bunu yaparken de en az erkekler kadar sert ve iyi çalışıyorlar” diye konuştu.

“Türk boksu büyük bir hızla gelişiyor”

Eliober Montero Silveira, erkek boksörlerin dünya şampiyonasında başarısız olmalarının arkasında farklı faktörlerin olabileceğini söyledi. Buraya gelmeden önce Türk boksunun teknik ve taktik bakımdan eksileri olduğunu düşündüğünün altını çizen Silveira, şöyle devam etti:

“Türk boksörlerin bazı maçlarda rakibi istediği oyuna yönlendirmek gibi eksikleri vardı. Şu an itibariyle bu konuda önemli adımlar attılar. Türk boksu, büyük bir hızla gelişiyor. Türk boksunda erkeklerde en beğendiğim sporcu Adem Kılıççı, bayanlarda ise Sümeyra Yazıcı ile Gülsüm Tatar. Bu iki bayan sporcumuz, kilolarında dünya şampiyonu olmak ve altın madalya almak zorunda. Sümeyra Yazıcı, Avrupa şampiyonasında başarılı olamadı, çünkü ailevi sorunları nedeniyle kafa olarak iyi hazırlanamadı. Şu anda bu sorunları çözdük ve dünya şampiyonasında daha iyi olacak. Sümeyra, beklediğimiz sonucu alarak, olimpiyat vizesini kazanacak. 51 ve 60 kilolarda olimpiyat vizesi alacağımıza olan güvenimiz tam. 75 kiloda ise yüzde 50 ihtimal var. Çünkü, bu arkadaşımızın (Elif Güneri) teknik ve taktik bakımdan çok daha iyi çalışması lazım.”

Bayanlarda gelecek için en büyük hedeflerinin önce olimpiyat vizesi almak, ardından da olimpiyat madalyası kazanmak olduğunu kaydeden Silveira, “Dünya Şampiyonası'nda 3-4 madalya bekliyorum, ancak bunların rengini şu anda söylemek mümkün değil” diyerek sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!