Empire State'e tırmanacak

Güncelleme Tarihi:

Empire Statee tırmanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2012 12:12

Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda 5 yıldır üst üste şampiyon olan Türk atlet Ahmet Arslan, ABD'nin New York kentinin simgelerinden Empire State Binası'nda 8 Şubat'ta yapılacak geleneksel merdiven tırmanma yarışına katılacak.

New York Koşucular Kulübü tarafından düzenlenen ve bütün dünyada ilgi gören yarışta Ahmet Arslan, Empire State Binası'nda zeminden 86. kata kadar olan 1576 basamağı en kısa sürede çıkmaya çalışacak.

Hazırlıklarını İstanbul Ataşehir'deki Sky Towers'ta yapan Ahmet Arslan, Empire State Merdiven Tırmanma Yarışı için iddialı olduğunu belirterek, “Amacım parkur rekoru kırarak şampiyon olmak. Bu alanda ülkeme şampiyonluk kazandıran ilk sporcu olmak istiyorum” dedi.

Arslan, Empire State Merdiven Tırmanma Yarışı'na katılacak ilk Türk sporcu olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:
“Daha önce dağ koşusunda ülkeme 5 kez Avrupa şampiyonluğu kazandırdım. Ayrıca bir kez dünya 2.'liği, bir kez dünya 3.'lüğü iki kez de Dünya Grand Prix şampiyonluğu elde ettim. Dağ koşusunda çıkış parkurlarında çok iyi performans gösteriyorum. Tırmanış koşucusu olarak dünyanın en iyisi olduğumu söyleyebilirim. New York ve dünyanın çeşitli yerlerinde böyle merdiven tırmanma yarışlarının olduğunu öğrendim. Bu yarışların en prestijlisi olan Empire State yarışına katılmaya karar verdim. Amacım parkur rekoru kırarak şampiyon olmak. Bu yarışa katılacak ilk Türk sporcu olacağım, ülkeme şampiyonluk kazandırmak istiyorum.”

Başarılı sporcu, ilk kez merdiven çıkma yarışına katılacağını ve bunun da kendisi için farklı bir deneyim olacağını dile getirerek, "Dağ koşusu çok zor bir disiplin. Merdiven koşusunun da zorlukları var. Çünkü çok dar ve küçük bir alanda koşuyorsunuz. 86 kat boyunca merdiven tırmanmak biraz zor olacak ama dağ koşusu da kolay değil. Daha önce değişik yarışlar koştum. Bunlardan en önemlisi Avusturya'da yapılan kayakla atlama kulesini tersten koşma yarışmasıydı. Bu yarışta çok zorlu parkuru şampiyon olarak tamamladım. İlk kez katılacak olmama rağmen, New York'taki yarışta da böyle bir başarı elde edeceğimi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Thomas Dold'u geçebileceğime inanıyorum"

Ahmet Arslan, Empire State Merdiven Tırmanma Yarışı'nda 6 kez birinci olan Alman sporcu Thomas Dold'u geçebileceğine inandığını söyledi.

Zorlu parkurları sevdiğini ifade eden Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Merdiven tırmanma yarışında en büyük rakibim Thomas Dold olacak. Ama ben bu yarışta onu geçeceğime inanıyorum. Dünyanın en iyi çıkış performansına sahip sporcusu olduğumu düşünüyorum. Koştuğum dağ koşularında parkur ne kadar zorsa o kadar mutlu oluyorum. En zor parkurda en iyi performansı sergileyebiliyorum. Empire State'te Thomas Dold'u geçebileceğime inanıyorum, kendime güveniyorum."

Ahmet Aslan, Sky Towers'da merdiven antrenmanları ve kondisyon çalışmaları yaptığını anlatarak, “Burada merdiven antrenmanları yapıyorum ve salonda kuvvet, kondisyon çalışmaları yapıyorum. Daha çok teknik çalışmalar üzerine duruyorum. Henüz bir deneme yapmadım. Önümüzdeki günlerde performansımı görmek açısından deneme yarışları yapacağım” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!