Emir'i Fenerbahçe için Türk yapmadık

Güncelleme Tarihi:

Emiri Fenerbahçe için Türk yapmadık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2010 11:42

SORU: Fenerbahçe Ülker'in Sloven oyuncusu Emir Preldziç'in ''Türk'' yapılıp, Milli Takım'da oynatılma olayına gelelim.. Bu işe nasıl karar verdiniz, neden olmadı?.

Haberin Devamı

DEMİREL: Emir 3 yıldır Türkiye'de.. Slovenya Ümit Milli Takımı'nda oynamış bir oyuncu. FİBA'nın talimatnamesine göre, oyuncular başka ülkelerin vatandaşlığına geçip oynayabiliyorlar. Zamanında bunu İtalya ABD'li Carlton Meyers ile yaptı. Rusya yine ABD'li Trajan Langdon ve J.R.Holden'i vatandaşı yaptı oynatıyor. Emir de Sloven vatandaşı olmasına rağmen Boşnak, annesi babası Türk bir oyuncu.. Slovenya Federasyonu'ndan geldi teklif aslında. ''Emir'i Türk yapıp oynatabilirsiniz'' diye.. Coach Tanjeviç de Emir'in Türk olmasına Haziran'da karar verdi.. Hemen işlemlere başladık. Kısa sürede Bakanlar Kurulu'nda imzalar atıldı. Cumhurbaşkanımız da imzaladı ve Türk vatandaşı oldu.. Biz bir Amerikalı'yı da tercih edebilirdik başka ülkelerin, Makedonya'nın, Bosna-Hersek'in yaptığı gibi. Ama bizden biri olduğu ve burayı çok iyi tanıdığı için Emir'i tercih ettik..

Haberin Devamı

 

SORU: Peki Slovenya Basketbol Federasyonu ile hiç para konuşuldu mu?. Bir aralar ''Slovenya Emir'e izin vermek için 10 milyon Euro falan istedi'' gibisinden haberler çıktı..

 

DEMİREL: Bu rakama da, para laflarına da gülüp geçiyorum. Sizi temin ederim Emir için Slovenya ile hiç para olayı konuşmadık.. Zaten niye konuşayım ki.. Emir'i ''Alın oynatın'' diye onlar bize teklif etti..

 

SORU: Ama olmadı..

 

DEMİREL: Olmadı. Çünkü FİBA nedense izin vermedi.. Herhalde süreyi çok kısa buldular..

 

SORU: Emir olayı tamamen kapandı mı?. Yoksa Dünya Şampiyonası sonrası Emir Milli Takım'da yer alabilir mi?.

 

DEMİREL: Olabilir. Ama tabii ki teknik kadronun bileceği bir iş..

Meriç Tunca'nın röportajı
hurriyet.com.tr

 

SORU: Sizin bu anlatımınızdan Emir'in Basketbol Milli Takımı'nda bir daha zor oynayacağı fikri uyandı bende.. Gelelim asıl konuya. Şimdi size ve federasyonunuza Türkiye'deki kulüplerden Emir konusunda büyük bir tepki var. Herkes diyor ki; ''Federasyon Emir'i Fenerbahçe Ülker'e kıyak olsun diye Türk yaptı.. Emir Türk olunca Fenerbahçe Ülker'e bir yabancı daha alma hakkı doğdu. Bu haksızlık..''

 

Haberin Devamı

DEMİREL: Boşnak Damir Mrsiç Fenerbahçe Ülker'de Türk vatandaşı statüsünde oynuyordu. O bu sezon basketbolu bıraktı. Dolayısıyla kulüp bir oyuncuyu Türk yapıp oynatabilirdi. Bu da Emir Preldziç oldu. Garip bir durum yok yani ortada..

 

SORU: Bir başka suçlama da şu; ''Basketbolu aslında Turgay Demirel değil, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım yönetiyor.. Yıldırım ne derse, Demirel onu yapıyor.. Emir'i de Yıldırım istedi diye Türk yaptı..'' Var mı böyle bir şey, Aziz Bey söylüyor, siz de yapıyor musunuz?..

 

DEMİREL: Bu iddialara gülüp geçerim.. Ben 1992 yılında Basketbol Federasyonu Başkanı olduğunda Aziz Yıldırım ortada bile yoktu. Belki Fenerbahçe'de başka şubelerde görev yapmıştır ama ben bilmiyorum.. Aziz Bey Fenerbahçe'ye 1998 yılında, yani benim başkanlığımın 6'ncı senesinde başkan oldu.. Kendisi benim komşumdur. Çok da iyi komşumdur. İyi ilişkilerimiz oradan gelir. Ama bu komşuluk ilişkisini hiç bir zaman ne o, ne de ben başka mecralara taşıdık..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!