El Maktum Liverpool'a talip

Güncelleme Tarihi:

El Maktum Liverpoola talip
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2006 15:50

Dubai Veliaht Prensi ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Başbakanı Şeyh Maktum’un Dubai Uluslararası Capital şirketi, Liverpool’a 450 milyon sterlinlik teklifte bulundu. İki taraf arasında anlaşmanın büyük ölçüde sağlandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Pazarlığı izleyen İngiliz finans gazetesi Financial Times’in muhabiri Roger Blitz, büyük ölçüde anlaşmaya varıldığını bildirdi. Blitz, Liverpool’un açıklamasının Dubai Capital şirketini destekleyen ve kulübün geleceğine ilişkin öngörülerini övgüyle karşılayan unsurlar içerdiğini; bunlar arasında yeni bir stadyum yapılması, Chelsea, Manchester United ve Real Madrid gibi kulüplerle rekabet etmesini sağlayacak yeni futbolcu transferlerinin olduğunu söyledi.

Birkaç yıldan bu yana anlaşma arayışında olan Liverpool’un dışında İngiliz futbolunda 7 kulüp yabancı yatırımcıların mülkiyetinde bulunuyor. Bunların başında Chelsea’yi bir kaç yıl önce satın alıp yüz milyonlarca sterlin tutarında yatırım yapan milyarder Rus işadamı Roman Abramoviç bulunuyor.  Amerikalı iş adamı Malcolm Glazer da geçen yıl Manchester United’i satın almıştı.

Haberin Devamı

Dubai Veliaht Prensi ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Başbakanı Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum’un  İstanbul'da da ikiz kule yapma projesi bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!