Ziraat Katılım’dan Finans Genç Projesi

Güncelleme Tarihi:

Ziraat Katılım’dan Finans Genç Projesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2022 07:00

Önder İmam Hatipliler Derneği ile Ziraat Katılım tarafından ortaklaşa yürütülen ‘Finans Genç Projesi’ ile Türkiye dünyaya İslami finansçı ihraç edecek. Projede iki yıllık eğitim alacak üniversite öğrencileri uluslararası finans piyasalarında görev alacak.

Haberin Devamı

Finans Genç Projesi, 22 Şubat 2022 tarihinde lise ve üniversite öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen bir eğitim çalışmasıyla başlatıldı. İki yıllık bir eğitim programını ve pek çok farklı etkinliği içeren proje, dönemlik ve birikimli atölyeler olmak üzere iki ayrı kategoride verilen eğitimlerle çalışmalarına devam edecek.

METAVERSE DE EĞİTİMLER ARASINDA

Teknolojiyi de içinde barındırarak İslami finans ve finansal teknolojiler arasında bir köprü kurmayı amaçlayan Finans Genç projesinde bu çerçevede blockhain, metaverse, finceth ve NFT gibi kavramlar üzerinde durulacak. Programın ilk ayağı 4 Nisan 2022’de dönemlik atölyelerle başladı. Lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan 214 kişilik grup, 4 hafta boyunca 4 ayrı alanda dersler aldı. Online eğitimlere 524 kişi başvurdu. İlk programı tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi.

Haberin Devamı

Çalışmanın daha uzun soluklu bölümünü ise Birikimli Atölyeler oluşturuyor. Eylül ayında başlaması planlanan atölyelere, üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan 30 öğrenci seçilmesi hedefleniyor. Bu kişilere iki yıllık bir eğitim veriliyor. Dersler sonrasında öğrencilere burs, teatalks, staj ve yurtdışı eğitim gibi fırsatlar da sunuluyor. Proje çerçevesinde yılda bir kez uluslararası zirve düzenlenecek. Bu zirvelerde Endonezya, Malezya, Körfez Ülkeleri, Singapur gibi bölgelerin önde gelen üniversitelerinden akademisyenler kendi ülkelerindeki sistemi de anlatacak.

MEDENİYETİN BİR PARÇASI

Anadolu imam hatip liselerinde ve üniversitelerde tanıtımı yapılan projeye yönelik ilk çalışmalar Beşiktaş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kadıköy Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan projeyi şu sözlerle tanıttı: “Biz bir zihin dünyası inşa etmek, ticaretle faiz aynı şeydir diyenlerin dünyasına durun diyebilmek için yola çıktık. Gözümüzdeki gözlüğü değiştirmek için yola çıktık. İslam’ın gözlüğünü takacağız ve o kavramlarla, o paradigma ile bakacağız dünyaya.”

Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir de projeyle katılım bankacılığı konusundaki farkındalığı gençlere aktarmayı hedeflediklerini belirtip, “Biz bunu bir medeniyet mücadelesi olarak görüyoruz. Katılım bankacılığı, İslami finans ve İslam iktisadı medeniyet mücadelemizin bir parçası” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!