Zindan turizm

Güncelleme Tarihi:

Zindan turizm
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2014 01:13

EMİNÖNÜ’ndeki tarihi Zindanhan, yeniden turizmin hizmetine açılıyor. En üst katına Osmanlı yemekleri sunan Surplus restoran açılan Zindanhan’da geleneksel Türk ürünleri, saat ve mücevher satılacak. Hemen yanında da ‘Cafer Baba’ türbesi bulunuyor.

Haberin Devamı

KÖRFEZ sermayesi Damas Gayrimenkul tarafından 2008’de satın alınan tarihi Zindanhan, ‘turizm alışverişi’ için çok katlı mağaza (Department Store) olarak hizmete açılacak. Tüm kiracılarıyla kontrat süreleri dolduktan sonra, tamamı Damas Türkiye tarafından ‘mağaza’ olarak kullanılmak üzere yeniden tasarlanan 2500 metrekarelik yapının en üst katında 600 metrekarelik Surplus restoran hizmete başladı. Zindanhan’da antika, gümüş, porselen, şekerleme de satılacak. Damas Gayrimenkul Genel Müdürü ve Zindanhan Mücevherat Yönetim Kurulu Üyesi Gökçe Atuk, “Bu bina önceden de turizm alışverişi için kullanılıyordu. 2008’de aldıktan sonra kiracıların kontrat sürelerini bekledik ve Damas’ın patronajında çok daha değerli bir ‘çok katlı mağaza’ ve Türk Osmanlı mutfağının en güzel örneklerinden biri olan Surplus restoran ile yola çıkıyoruz” dedi. Damas’ın mücevherde çok güçlü bir marka olduğunu da hatırlatan Atuk, şöyle konuştu: “Bölge İstanbul’un gözbebeği. Restoran olarak da tarihi dokuya uygun bir mutfak şarttı. Dorak Holding ile anlaştık. Çünkü Dorak, restorancılıkta, incoming turizmde, otelcilikte ve turizm alışverişinde çok güçlü bir grup. Dorak ile aynı zamanda binaya da büyük bir müşteri potansiyeli yakaladık. Surplus çok iyi bir restoran, alt katlarda turistlere yönelik çok amaçlı mağazalar kurduk. Mücevher, saat, antika, gümüş, porselen, şekerleme ve tarihi doku içinde sunulabilecek her şey.”

ZİYARETE DE AÇIK

Zindanhan’ın, 19’uncu yüzyılın ikinci yarısında batı mimarisiyle inşa edildiğini belirten Gökçe Atuk, “Yanında Cafer Baba Türbesi de var. Zindan, 1877 yılının sonuna kadar kullanılmış. Katiller, dolandırıcılar, mahkûm yeniçeriler ve borçlarını ödeyemeyen müflis tüccarlar yatarmış. Bir ara da kadın suçlulara ayrılmış. 20’nci yüzyılın başlarında da han olarak ticaret erbabının kullanımına bırakılmış” dedi.

Osmanlı Türk Mutfağı

Haberin Devamı

DORAK Holding’in yönetim kurulu başkanı Ahmet Serdar Körükçü, Dorak Turizm’i 2001 yılında iki arkadaşıyla (Mustafa Pilav, Ahmet Kaplan Tan) devraldıklarını belirterek, “Önceleri Japonya’dan incoming yapıyorduk şu anda 25 ülkeden yılda 300 bin turist getiriyoruz. 4 yıl önce Sur Balık zincirini kurduk. Bu işteki partnerimiz bu alanda duayen isim Vedat Başaran, kendisinden bir de Türk mutfağı restoranı istedik ve Surplus’ı açtık. İstanbul’un ardından; Paris, Londra, New York gibi 5 şehirde de açacağız” dedi.

Haberin Devamı

Kapadokya baloncusu 1 milyar dolara koşuyor

AHMET Serdar Körükçü, Avanoslu olduğunu ve yatırımlarının yüzde 70’inin Kapadokya bölgesinde bulunduğunu belirtiyor. Körükçü, şöyle devam ediyor: “Bölgede kayadan oyma 4 otelimiz var. Marka otel yatırımlarımız da sürüyor. Double Tree Hilton’u açtık, Ramada yakında açılacak. 300 yataklı bir Hilton’un temelini de atıyoruz. 3 tane balon şirketimiz var. 50 tane balonu olan başka firma yok. Aynı anda 1500 kişiyi havaya kaldırabiliyoruz. 250 tane otobüsümüz var ve kendi turistimizi kendimiz gezdiririz. Halı ve kuyum satışımız da var. Biz tam bir turizm holdingiyiz. Maden ve enerji işine de yatırım yapmaya başladık ve kısmet olursa 1 yıla kadar Borsaistanbul’da halka açılacağız. 3 bin kişilik, 12 şirketimiz var. 2013 ciromuz 750 milyon dolar. Kısa sürede 1 milyar dolar ciroya ulaşırız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!